Борусия (Дортмунд) се класира за четвъртфиналите за Купата на Германия. Тимът на Юрген Клоп елиминира Динамо (Дрезден) в осминафиналите след победа с 2:0 като гост.

В 50-ата минута Чиро Имобиле се възползва от груба грешка на Хефеле от домакините и откри резултата – 0:1. Малко след това Матс Хумелс се пребори за топката, но я върна слабо назад и пред Айлерс се откри чудесна възможност да изравни. Той стреля ниско и пласиралият се добре Лангерак успя да избие с крак. После влезлият като резерва Адриан Рамос уцели страничната греда. Секунди преди последния съдийски сигнал отново Имобиле овладя отличен пас от Якуб Блашчиковски и от движение прониза вратаря Вигерс за крайното 0:2.

Успехът на „жълто-черните” обаче беше помрачен от поредната контузия на Марко Ройс. 25-годишният нападател пострада в средата на първото полувреме след сблъсък с Денис Ердман, хвана се за лявото коляно и после напусна терена с помощта на лекарите. Вместо Ройс на левия фланг застана арменецът Хенрик Мхитарян. Все още не е ясно колко сериозна е травмата на германския национал, но по всяка вероятност не е много тежка. Според предварителните прегледи той е получил разтежение в бедрото. Рой дори се появи отново на стадиона малко по-късно и седна на резервната скамейка.

Заради проблем в глезена Ройс пропусна Световното първенство през 2014 г. В хода на сезона нападателят два пъти се контузваше и пропусна повече от три месеца.


Динамо (Дрезден): Вигерс, Тейшейра, Вржогич, Хефеле, Ердман, Текерчи, Кройцер (66- Стефаняк), Мол, Мюлер (70 - Фиел), Андрих (54 - Дюрхолц), Айлерс

Борусия (Дортмунд): Лангерак, Хумелс, Суботич, Кирх, Шмелцер, Кел, Гюндоган, Кагава (67 - Рамос), Блашчиковски (90+1 - Бендер), Ройс (24 - Мхитарян), Имобиле

Купа на Германия, осминафинали:
3 март, вторник:
Аален – Хофенхайм 0:2
Байер Леверкузен – Кайзерслаутерн 2:0 (след продължения)
Фрайбург – Кьолн 2:1
Динамо (Дрезден) – Борусия (Дортмунд) 0:2

4 март, сряда:

20:00 Лайпциг – Волфсбург
20:00 Арминия (Билефелд) – Вердер
21:30 Кикерс (Офенбах) – Борусия Мьонхенгладбах
21:30 Байерн – Айнтрахт (Брауншвайг)

Жребият за четвъртфиналите е в неделя.