Ливърпул победи изключително трудно у дома Бешикташ с минималното 1:0 в първа среща помежду им от 1/16-финалната фаза на Лига Европа. Влезлият като резерва Марио Балотели (85-дузпа) реализира победния гол за мърсисайдци и ги доближи до следващия етап на турнира.

Още в третата минута Даниел Стъридж, който изигра тази вечер първия си мач за Ливърпул на европейската сцена този, имаше шанс да реализира, но вратарят на гостите Ченк Гьонен спаси удара.

В 35-ата минута белгийският страж на Ливърпул Симон Миньоле не позволи на излезлия сам срещу него Демба Ба да го преодолее.

В началото на втората част сериозен пропуск направи Адам Лалана, който в 49-ата минута не успя да накаже грешка на вратаря Гьонен, стреляйки над вратата.

Натискът на домакините в края се засили и в 84-ата минута играч на Бешикташ фаулира Джордан Айб в наказателното поле на гостите, а отсъдената дузпа бе реализирана хладнокръвно от Марио Балотели.

В последната минута хърватският треньор на гостите Славен Билич имаше претенции за дузпа заради игра с ръка на Мартин Шкъртел, но такава не бе отсъдена.

Реваншът в Истанбул е следващият четвъртък от 20:00 часа българско време.

liver.jpgbesiktas_1.jpgЛивърпул – Бешикташ 1:0
1:0 Марио Балотели (85-дузпа)