Лудогорец завърши с равенство лагера си в Турция, след като направи 1:1 с руския гранд и трети в класирането Динамо (Москва). Така равносметката на българския шампион преди втория етап от подготовката в Испания е победа и реми. Както е известно, в първата си проверка преди няколко дни разградчани се наложиха с 1:0 над германския Гройтер Фюрт. За московчани не игра Станислав Манолев, който е в очакване на трансфер. Националият селекционер Ивайло Петев изгледа и днешната проверка на бившия си тим.

Двубоят протече изключително динамично с положения и пред двете врати. Кишада в самото началото и Себастиан Ернандес малко по-късно обаче не успяха да открият резултата. Това все пак стори Матийо Валбуена от пряксвободен удар в 34-ата минута. Веднага след това Анисе пък пропусна от чиста позиция. Но и Владислав Стоянов се намеси решаващо по-късно след удар на Балаш Джуджак.

През второто полувреме Лудогорец излезе с нови 11 състезатели. Мисиджан и Ешпиньо бяха близо до изравняване, като португалецът дори пропусна сам срещу вратаря, а добавка на холандеца бе избита от голлинията. Натискът на Лудогорец все пак доведе до резултат, като в 58-ата минута Марселиньо получи пас от Кайсара отдясно и с прецизен удар вкара за 1:1. В последните минути на двубоя Динамо бе по-активен, което обаче не промени резултата. Наложи се дори Иван Чворович да спасява срещу играч, останал сам срещу него.

Следващият мач на Лудогорец е на 25 януари срещу Унион (Берлин). Това ще бъде първата от петте проверки на разградчани на испанска земя.

ЛУДОГОРЕЦ - ДИНАМО (МОСКВА) 1:1
0:1 Валбуена (34), 1:1 Марселиньо (58)

Лудогорец: Владислав Стоянов (46-Иван Чворович), Витиня (46-Преслав Петров), Александър Барт (46-Георги Терзиев), Козмин Моци (46-Александър Александров), Александър Василев (46-Жуниор Кайсара), Светослав Дяков (46-Фабио Ешпиньо), Абел Анисе (46-Христо Златински), Себастиян Ернандес (46-Марселиньо), Вандерсон (46-Вирджил Мисиджан), Даниел Абало (46-Михаил Александров), Жуниньо Кишада (46-Роман Безяк)

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка