Рома загуби от Манчестър Сити с 0:2 на „Олимпико” в Рим в последни и ключов и за двата тима мач от група „E” на Шампионската лига. Победата изведе „гражданите” на второто място в крайното класиране на групата и ги класира за 1/8-финалите на надпреварата. „Вълците” останаха трети и ще се състезават в турнира Лига Европа през пролетта.

Домакините започнаха мача по-активно и още в 5-ата минута Хосе Холебас се озова на добра позиция в наказателното поле, но ударът му беше блокиран. Далечни удари на Жервиньо и Ляич пък не затрудниха Джо Харт. Сити отговори с хубава атака по десния фланг в 24-ата минута и центриране към Джеко, който прати топката над вратата.

В 38-ата минута Майкон се опита да изненада Джо Харт с далечен изстрел, но вратарят на „гражданите” бе на мястото си. Малко след това колегата му на отсрещната врата Де Санктис изби шут на Милнър.

И след почивката „вълците” се опитваха повече да задържат топката, но често бъркаха в подаванията си. В 60-ата минута Самир Насри получи топката на ъгъла на наказателното поле и със силен шут вкара изключително красив гол за 0:1. Това попадение означаваше, че Рома трябва да търси пълен обрат, тъй като в другата среща Байерн водеше по същото време на ЦСКА (Москва). Пет минути по-късно изстрел на Наинголан затрудни Харт, който изби в корнер.

Рома можеше да изравни в 71-ата минута, но след удар на Костас Манолас топката срещна страничната греда не без намесата и на Джо Харт. До края на мача домакините опитаха всичко по силите си, за да стигнат поне до равенството, което също нямаше да им е от полза, но така и успяха да се разпишат. Вместо това в 87-ата минута инкасираха втори гол, дело на Пабло Сабалета, оформил крайното 0:2.

След успеха си Манчестър Сити завърши на второ място в групата с 8 точки и ще играе на 1/8-финалите, а Рома остана с 5 точки и приключи на трета позиция, която отрежда на тима участие на 1/16-финалите в Лига Европа.

roma.jpgmancity.jpgРома - Манчестър Сити 0:2
0:1 Самир Насри (60), 0:2 Пабло Сабалета (87)

Рим, "Олимпико"
съдия: Милорад Мажич (Сърбия)

0.9ROM.jpg
 
Състави:
Рома: 26.Де Санктис, 13.Майкон (79 - 24.Флоренци), 25.Холебас, 2.Янга-Мбива , 44.Манолас, 20.Кейта, 4.Наинголан, 15.Пянич, 10.Тоти (70 - 22.Дестро), 27.Жервиньо, 8.Ляич (67 - 7.Итурбе)
 
Манчестър Сити: 1.Харт, 26.Демикелис, 22.Клиши, 5.Сабалета, 20..Мангала, 8.Насри (89 - 11.Коларов), 7.Милнър, 15.Хесус Навас (67 - 21.Давид Силва), 25.Фернандиньо, 6.Фернандо, 10.Джеко (78 - 35.Йоветич)