Грандиозният юбилей на "Левски" по случай 100-годишнината може да се окаже в центъра на скандал. В последните няколко часа, по-точно от вчера, различни фенски организации искат отчет на приходи и разходи от фонд "100 години "Левски", който организира събитието. Първи с това искане излязоха от тръст "Синя България", а малко след тях се присъединиха и от Националния клуб на привържениците. Припомняме, че начело на организационния комитет за юбилея застана Константин Папазов. От Националния клуб на привържениците искат отчета до края на годината, за да бъдат опровергани циркулиращи в общността слухове за злоупотреби.

Ето какво пишат от НКП "Левски":

"Националният клуб на привържениците настоява Фондация "Фонд 100 години Левски" да представи пълен финансов отчет подплатен със съответната документация на цялата си дейност по организирането и провеждането на вековния юбилей на Левски.

Националният клуб на привържениците е сред основните участници както с човешки така и финансов ресурс в организирането и провеждането на честванията по случай 100-годишнината.

Въпреки това ръководството на НКП както и членовете му продължават да не са информирани за придобитите и разходвани средства от Фондацията.

НКП намира становището, изразено по-рано днес от УС на Тръст "Синя България", че отчетът трябва да бъде представен до края на годината, за да бъдат опровергани циркулиращите в общността слухове за злоупотреби.