Тръст „Синs България” излезе с гневна декларация на Фонд „100 години Левски”, чиито учредители са Тити Папазов, Христо Йовов, Тодор Батков и Ина Йорданова. Васил Колев и хората около него са бесни от липсата на отчет свързан с празненствата по случай юбилея на „синия” клуб и настояват за незабавен такъв. От тръста също така допълват, че те ще се заемат с издаването на книгата за клуба, тъй като от фонда не правят нищо по въпроса.

Ако отчет от страна на фонда не бъде предоставен, ще бъдат потърсени законовите начини за получаване на такъв.

Ето какво написаха от тръст „Синя България” в сайта си:

Тръстът на привържениците на Левски „Синя България” ще се опита да спаси издаването на книгата за 100-годишнината на клуба. Тя трябваше да бъде издадена от Фондация „Фонд 100 години Левски”, която притежава авторските права. Независимо че книгата е написана и подготвена отдавна, издаването ѝ не се е осъществило досега по неясни причини. УС на тръста направи постъпки за получаването на авторските права на книгата, след което ще се заеме с организирането на нейното издаване.

Същевременно УС на тръста използва случая като за ПОРЕДЕН път в качеството си на един от най-големите дарители и участници в организирането на тържеството на 23 май 2014 г. иска Фондацията да представи пълен и подробен отчет за цялостната си дейност, от който да се вижда ясно, недвусмислено и с необходимите документи колко средства са събрани в различните кампании и как са изразходвани. Изразяваме огромното си огорчение като част от левскарската общност, че такъв отчет до този момент липсва.

Настояваме отчетът да бъде представен до края на календарната 2014 г., за да бъдат опровергани циркулиращите в общността слухове за злоупотреби. Ако подобен отчет не бъде представен в посочения срок ще потърсим следващи законови стъпки дейността на фондацията да бъде извадена на светло.