Обвиненият в "черно тото" Стивън Петков е на път да се завърне във футбола. Това твърди агентът му Данаил Петков. Припомняме, че на 1 август новината, че има опити за манипулиране на мачове на младежкия национален отбор, разтърси футболната общественост. Тогава Агенция БЛИЦ първа разкри абсолютно всички подробности и конкретизира името на Стивън Петков. Мениджърът на футболиста разкри пред "Гонг", че Апелативната комисия ще се събере, за да вземе решение на 15 октомври в 14:00 часа. Тогава ще стане ясно дали комисията ще отмени взетото решение на Дисциплинарната комисия за спиране на правата на Стивън Петков. След обвинението Петков бе освободен от Лудогорец.

"Подали сме всички необходими документи и доказателства, че такова нещо като официално обвинение срещу нашия клиент няма. Не са образувани дела и не са прекратявани срещу Стивън. Ние и разследващите органи смятаме, че няма заведено дело. Надяваме се Апелативната комисия да отмени това решение на Дисциплинарната комисия. Да, Стивън не играе футбол поради тази причина - решението на Дисциплинарната комисия за спиране на правата. Лудогорец има право да прекратят договора едностранно поради тази причина,че той не може да изпълнява задълженията си на футболист. Той не може да играе футбол. Пак опираме до решението на ДК", заяви Данаил Петков. "Не знам защо се стигна до този случай с моя клиент. Предполагам, че е трябвало да се шуми", продължи агентът.

„Няма какво толкова да говоря. Ще кажа само няколко неща. Едното е, че всички, които ме познават, знаят, че умирам за футбола и обичам да играя. В последно време ми се случиха много лоши неща, които преживях. Поради факта, че толкова много обичам този спорт аз ще докажа на всички, че и това нещо ще го преживея и ще премине. И отново ще играя футбол и то с много по-голям хъс и желание. Имаме всички документи по случая и всичко доказва, че съм невинен. Надявам се на 15 октомври Апелативната комисия да вземе едно коректно и справедливо решение. За мен единствено важното е да играя футбол. Друго нищо не ме интересува. Не искам да търся виновни”, заяви Стивън Петков./БЛИЦ