Малко след 13 часа днес Лудогорец ще научи името на съперника си за плейофа за влизане в така жадуваните групи на Шампионската лига. След успеха в Белград разградчани разбраха радостната вест, че ще бъдат поставени при жребия, но от тази сутрин Кирил Домусчиев и компания започнаха да треперят. Причината е, че има вероятност, макар и малка, Лудогорец да не бъде поставен.

Причината е спешна среща в УЕФА във връзка с проблем, касаещ двубоя между Селтик и Легия (Варшава). В реванша поляците са използвали неправомерно футболист. Отпадналият Селтик подаде жалба по случая с Бартош Бережински. Играчът игра в реванша на Висла срещу "детелините" (2:0), въпреки че има да изтърпява наказание от миналата година. Бережински не беше картотекиран за мачовете на Висла от втория квалификационен кръг и според правилата не е изтърпял санкцията си. Очаква се до часове УЕФА да обяви становището си по случая. Това най-вероятно ще се случи непосредствено преди започването на тегленето на жребия.

Ако Легия бъде наказан с изхвърляне от Шампионска лига, Селтик ще влезе в жребия, и то в урната на поставените, което ще извади Лудогорец от нея. При това положение българският първенец ще се озове при непоставените и ще го очакват далеч по-сериозни тимове от обявените вчера. След реванша в Белград и изиграването на другите мачове стана ясно, че Лудогорец ще има за съперник на прага на групите някой измежду Малмьо (Швеция), Олборг (Дания), Легия (Полша), Марибор (Словения) и Слован (Словакия). Именно клубът от Варшава беше считан за най-сериозния противник.

Припомняме, че Лудогорец се озова при поставените, заемайки мястото на Селтик, след като "детелините" бяха елиминирани от Легия. Полският гранд записа две победи срещу шотландците - 4:1 и 2:0. В Легия обаче сега не са сигурни в продължаването и ги грози изхвърляне от турнира.

През 2010 година подобен казус имаше по време на мача между Дебрецен и Литекс. Тогава унгарците използваха футболиста Петер Мате неправомерно. След това обаче от Дебрецен признаха, че са допуснали грешка. Тогава от Литекс също последва жалба, но съперникът на българския тим бе само глобен с мотива, че „това нарушение на правилата не е повлияло на крайния резултат на мача“. Така че и при сегашния казус не е никак сигурно, че Легия ще изхвърчи от Шампионска лига.

БЛИЦ ще продължи да ви информира за случая, както и ще ви предложи възможност в 13:00 часа да гледате директно с картина тегленето на жребия.

Шампионска лига - плейофен кръг:

ШАМПИОНСКИ ПОТОК
Поставени:
Ред Бул Залцбург (Австрия) - 46.185
Стяуа (Румъния) - 39.451
АПОЕЛ (Никозия, Кипър) - 37.650
БАТЕ Борисов (Беларус) - 33.725
ЛУДОГОРЕЦ - 18.125

Непоставени:
Марибор (Словения) - 16.200
Легия (Варшава, Полша) - 15.275
Слован (Братислава, Словакия) - 8.700
Малмьо (Швеция) - 6.265
Олборг (Дания) - 5.260

НЕШАМПИОНСКИ ПОТОК
Поставени:
Арсенал (Англия) - 112.949
Порто (Португалия) - 105.459
Зенит (Санкт Петербург, Русия) - 73.899
Байер (Леверкузен, Германия) - 70.328
Наполи (Италия) - 61.387

Непоставени:
Атлетик (Билбао, Испания) - 54.542
Лил (Франция) - 45.300
ФК Копенхаген (Дания) - 45.260
Стандард (Лиеж, Белгия) - 38.260
Бешикташ (Турция) 32.840

* Първите мачове от плейофите ща бъдат на 19/20 август, а реваншите на 26/27.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите