Страхотна новина разбраха в Лудогорец малко след класирането за плейофа за влизане в групите на Шампионската лига. Първенецът на България направи 2:2 на реванша с Партизан в Белград и продължава успешно похода към милионите в Турнира на богатите.

След триумфа в Сърбия разградчани узнаха, че ще бъдат поставени на жребия в петък, който ще стартира в 13:00 часа. Това означава, че те имат огромния шанс да станат вторият роден отбор след "Левски" през 2006 година, който достига до груповата фаза на Шампионска лига. До поставянето на Лудогорец се стигна след доста изненади по европейските терени тази вечер. От отборите, които се очакваше да са поставени в плейофа, се класираха 4  от 5. Отпадна само Селтик, което отвори една позиция в схемата на Шампионската лига. Тя трябваше да бъде заета от някой измежду непоставените, сред които Лудогорец е трети в подреждането. Преди българите бяха Спарта (Прага) и Динамо (Загреб). Чехите обаче отпаднаха след драма срещу Малмьо, след като спечелиха първия мач с 4:2, но на реванша в Швеция отстъпиха с 0:2. Хърватите пък бяха отстранени от датския Олборг след загуба на "Максимир" с 0:2. Те бяха спечелили с 1:0 първия двубой, но това се оказа недостатъчно и така Лудогорец ще е поставен при жребия за плейофа.

Евентуалните съперници на разградчани за влизане в групите ще бъдат Малмьо (Швеция), Олборг (Дания), Легия (Полша), Марибор (Словения) и Слован (Словакия).

Както е известно, с елиминирането на Партизан, Лудогорец си гарантира най-малкото участие в груповата фаза на Лига Европа. Голямата цел обаче е все по-близо - класиране в групите на Шампионска лига, откъдето ще потекат милионите.

Шампионска лига - сезон 2014/15

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите