Лидерът в Северозападната "В" група "Ботев" (Луковит) не даде никакъв шанс на Етър и записа победа с 2:0. Мачът от 29-ия кръг се игра пред около 300 зрители. В герой за домакините се превърна Милен Тонев, който реализира и двата гола – по един в началото на полувремената.

В 5-ата минута Тонев изпълни перфектно пряк свободен удар и топката влетя в мрежата на Етър - 1:0. В 50-ата "Ботев" удвои, след като настана суматоха в наказателното поле на "виолетовите", Тонев овладя, финтира двама играчи на противника и технично търкулна топката покрай Венци Димитров - 2:0. И след втория гол домакините продължиха да доминират. Едва след влизането на голмайстора Димитър Байдаков етърци с раздвижиха в предни позиции, но избраниците на Сашо Ангелов нямаха сили дори за почетно попадение.

След успеха пред "Ботев" (Луковит) остана да преодолее само още едно препятствие, за да финишира на първото място. Последният изпит обаче е най-трудният - гостуване на втория в класирането Локомотив (Мездра). Интригуващият и решителен сблъсък ще е на 1 юни, когато са всички мачове от последния 30-и кръг. Двата отбора са с равен брой точки - по 71. Локомотив (Горна Оряховица) пък е със 70, докато Етър и Спартак (Плевен) имат по 62.

Северозападна "В" група - 29 кръг

23 май 2014, петък, 18:00 часа
Янтра (Габрово) - Трявна 1:1
Павликени - Ком (Берковица) 2:1
Локомотив (Горна Оряховица) - Партизан (Червен бряг) 5:0
"Левски" (Левски) - Бдин (Видин) 3:2
Спартак (Плевен) - "Ботев" (Козлодуй) 2:0
"Ботев" (Луковит) - Етър 2:0
Гигант (Белене) - Локомотив (Мездра) 2:4
Ситомир (Никопол) - Видима-Раковски (Севлиево) 3:1