Нефтохимик спечели дербито на изпадащите с Любимец. Бургазлии надделяха с 2:1 като гост в среща от 37-ия кръг на "А" група и събраха 22 точки. Нефтохимик е на 13-а позиция, докато Любимец е на последното 14-о място с 18 точки.

Футболистите от морския град играха по-добре през по-голямата част от мача, но заради грешка в защитата допуснаха първи гол във вратата си. Центриране от дясно на Иван Вълчанов намери Стефан Христов на първа греда, който в 27-ата минута откри резултата с глава.

Само 2 минути по-късно Любомир Божинов от 10 метра не остави шанс на вратаря Радослав Рашков, засичайки топката от ляво след пробив и подаване на Ивелин Янев-Мечката - 1:1.

В 67-ата минута Нефтохимик обърна изцяло развоя на мача. Божинов пусна пас през центъра на защитата, Живко Петков излезе от дълбочина и прати топката в долния десен ъгъл на вратата на домакините за крайното 1:2.

"Закономерно победихме, защото бяхме по-добри. В оставащите мачове с Берое и с Пирин (Гоце Делчев) ще търсим максимум точки и ако може да завършим на 12-о място. В същото време търсим и облика си за следващата година", коментира за БТА изпълнителният директор на "шейховете" Костадин Джамбазов.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА