ЦСКА се наложи с 2:0 в домакинството на Черно море от 35-ия кръг на "А" група и отново се размечта за титлата. Точни за "армейците" бяха Иван Стоянов и Ивайло Чочев. По този начин "червените" най-после успяха да постигнат първи успех над варненци през това първенство. В предишните три двубоя Черно море все не се даваше, но днес беше повален на "Армията".

Двете попадения паднаха в рамките само на 120 секунди преди почивката, с което "моряците" на Георги Иванов-Гонзо бяха матирани от надъханите избраници на Стойчо Младенов. Стоянов откри в 36-ата минута след отлично двойно подаване с игралия на висота и отчел се с две асистенции Емил Гъргоров, а Чочев удвои в 38-ата, когато Стефан Станчев сгрешки, при удара на халфа на ЦСКА се получи рикошет в Кирил Котев и топката влетя за втори път в мрежата на Георги Китанов, което окончателно прекърши гостите и "армейците" ликуваха заслужено, правейки поредната крачка към така жадуваното класиране в Лига Европа.

За ЦСКА това е 20-а победа в първенството, след която събраха 67 точки и поне за няколко часа са на второто място, оставяйки Литекс трети. "Оранжевите" имат 65, а Лудогорец е със 70. Само след дни - в сряда, предстои още по-интригуващ сблъсък, касаещ битката за титлата. ЦСКА ще гостува в Разград на шампионите. Тройката в челото на "А" група вече сериозно се откъсна пред останалите тимове в първата седмица. Четвъртият "Ботев" (Пловдив) има 60 точки, с цели 7 по-малко от "армейците", докато Черно море заема 6-ото място с 51 точки, на 2 зад петия "Левски".

В срещата с Лудогорец в Разград Стойчо Младенов няма да може да разчита на един от титулярите си - Жереми Фо-Поре, който срещу Черно море днес беше изгонен за втори жълт картон и ще е наказан за 1 мач.

За домакинството на "моряците" Младенов направи промени в титулярния състав, като изненадващо от първата минута започна Стивън Сънди, който партнира на Чочев в средата на терена. На пейката пък бяха оставени опитните Тодор Янчев, Мартин Петров, Валентин Илиев и Неманя Милисавлевич.

0000000000_CSKA_sastav1.jpg


0000000000_4erno_more_sastav.jpg

Още от началото "червените" упражниха натиск и показаха, че искат победата на всяка цена. В 18-ата минута Омар Косоко направи неуспешен опит да отбележи със задна ножица, малко след това домакините претендираха за дузпа за игра с ръка на Кирил Котев, след което недоволство срещу рефера Георги Димитров изразяваха предимно гостите от Варна.

В 36-ата минута "Армията" "избухна" и навършващият 60 години днес Александър Томов вдигна победоносно ръце. Иван Стоянов направи отлично двойно подаване с Емил Гъргоров на ъгъла на наказателното поле, след като нахлу отляво, измъкна се от двама бранители на Черно море и облизо стреля по земя право право в далечния ъгъл, наказвайки Китанов за 1:0.

Не бяха изминали и 2 минути, когато "червените" отново ликуваха. Грешка на Стефан Станчев се оказа фатална. Защитникът загуби топката, Тони Силва я подаде към Гъргоров, който с пета изведе Чочев пред точката на дузпата, халфът стреля, получи се рикошет в крака на Кирил Котев и Китанов беше прехвърлен за 2:0.

Малко преди почивката гредата спаси ЦСКА при едва втората сериозна ситуация пред Райс Мболи. Георги Божилов беше изпуснат от Тони Силва в наказателното поле на "червените", стреля с десния крак, топката рикошира в Жереми Фо-Поре и за късмет на Мболи срещна лявата греда на вратата му, а не попадна в мрежата.

Най-интересното през второто полувреме се случи в 60-ата минута, когато съдията Георги Димитров за пореден път вбеси Гонзо. Черно море изрази сериозни претенции за дузпа, но не получи такава. Мболи сгреши след лошо върната топка от Фо-Поре, подари я на Иван Коконов вдясно в наказателното си поле, играчът на Черно море опита да финтира стража, който се хвърли в краката му, след което Коконов се озова на земята и вдигна ръце, искайки 11-метров наказателен удар. Реферът обаче бе категоричен и не посочи бялата точка, с което изнерви Гонзо. След това Георги Димитров прекъсна за кратко играта и отиде при наставника на Черно море, за да му обясни, че не е имало дузпа и да опита да го укроти. В крайна сметка друг гол не падна и ЦСКА заслужено ликува.

Мачът по минути - ТУК!

ЦСКА - ЧЕРНО МОРЕ 2:0
1:0 Иван Стоянов (36), 2:0 Ивайло Чочев (38)
cska.JPG
ЦСКА
: 92.Райс Мболи, 21.Венцислав Василев, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 37.Жереми Фо-Поре jalt.jpg red_1.jpg , 4.Стивън Сънди, 18.Ивайло Чочев (61 -smqna.jpg 28.Иван Маркович), 7.Тони Силва (75 -smqna.jpg 71.Антон Карачанаков), 73.Иван Стоянов, 23.Емил Гъргоров (к), 20.Омар Косоко (53 -smqna.jpg 17.Мартин Петрoв)
Резерви: 99.Стоян Колев, 2.Валентин Илиев, 5.Тодор Янчев, 11.Неманя Милисавлевич, 17.Мартин Петров, 28.Иван Маркович, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов



ЧЕРНО МОРЕ: 33.Георги Китанов, 25.Сашо Александров, 5.Стефан Станчев, 6.Кирил Котев (к), 4.Михаил Венков, 3.Даниел Георгиев (46 -smqna.jpg 11.Валери Домовчийски), 10.Тодор Паланков, 8.Еденилсон Бергонси, 17.Иван Коконов (61 -smqna.jpg 30.Димо Атанасов), 9.Бакари, 14.Георги Божилов (70 -smqna.jpg 7.Бекир Расим)
Резерви: 1.Ник Дашев, 7.Бекир Расим, 14.Мартин Костадинов, 24.Слави Сталев, 30.Димо Атанасов, 99.Атанас Петров, 11.Валери Домовчийски
Треньор: Георги Иванов


София, стадион "Българска армия"
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Жереми Фо-Поре (ЦСКА)
Червен картон: Жереми Фо-Поре (85-ЦСКА)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ