Славия загуби за четвърти път от Берое този сезон. Гостите от Стара Загора надделяха с 1:0 на стадиона в "Овча купел" след гол на игралия на висота Жуниор Мапуку. Двойникът на Джибрил Сисе наказа Георги Петков в 43-ата минута за радост на 30-ината фенове на "зелените", подкрепящи любимците си в гостуването в София.

В наглед нормалното протичене на мача вниманието привлече съдията Александър Костадинов, който беше безобразен. Реферът подмина няколко ситуации за дузпи в наказателното поле на Славия. Най-скандалното се случи в 74-ата минута. Тогава Тадей Апатич спря топката с високо вдигната си ръка, но Костадинов не посочи бялата точка.

Все пак Берое заслужено стигна до победата, след като през по-голямата част от мача избраниците на Петър Хубчев надиграваха противника на подгизналия терен в "Овча купел". Старозагорци дори могат да съжаляват, че не записаха по-изразителна победа, тъй като Мапуку имаше още няколко изгодни ситуации за гол, а появилият се на смяна през втората част Самир Аясс не успя да отбележи, след като се беше озовал сам срещу Георги Петков. На опитния страж му се наложи да вади топката от мрежата си малко преди почивката. В 43-ата минута Игор Джоман изведе в коридор изрусеният тъмнокож нападател Жуниор Мапуку, който напредна и реализира без проблем, след като се озова се очи в очи с Георги Петков - 0:1.

Малко по-рано пък попадение на Берое беше отменено. След центриране от корнер Георги Костадинов прати топката в мрежата на Славия, но гол нямаше, тъй като при поемането на топката халфът игра с ръка. Напук на съдията Александър Костадинов, който преди месеци беше здраво атакуван от Берое заради ощетяването на тима в сблъсъка с Лудогорец за Купата на България, днес "зелените" лукуваха.

Това бе пета поредна победа за Берое срещу "белите", а след нея Петър Хубчев и футболистите му са сигурни и на теория за следващия сезон в "А" група, докато на Славия ще се наложи да потрепери.

С победата на "Овча купел" старозагорци оставиха жива интригата в дъното на класирането. Славия има 46 точки, а Черноморец е с 38, но и с мач по-малко. Момчетата на Петър Хубчев пък са убедителен лидер във втората половина на класирането с 55 точки.

СЛАВИЯ - БЕРОЕ 0:1
0:1 Жуниор Мапуку (43)

Двубоят по минути с БЛИЦ
1 - svirkata.jpg Начало на мача.
33 - Жуниор Мапуку пада за дузпа след остро влизане в краката му на Александър Дюлгеров. Реферът Александър Костадинов не уважава претенциите на старозагорци и не посочва бялата точка.
34 - Отменен гол за Берое! След центриране от корнер Георги Костадинов прати топката в мрежата на Славия, но попадението не бе зачетено, тъй като при поемането на топката халфът е играл с ръка.
43 - topka.jpg ГОООЛ! Берое повежда - 0:1! Жуниор Мапуку дава преднина на гостите! Игор Джоман изведе в коридор съотборника си, който напредна и реализира без проблем, след като се озова се очи в очи с Георги Петков.
* Мапуку изразява бурно радостта си, правейки няколко салта.
45 - Добавеното време е 2 минути.
45+2 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
55 - smqna.jpg Смяна за Славия. Радослав Димитров заема мястото на Олег Шалаев.
57 - Невероятен пропуск за Берое! Мапуку бе изведен зад защитатата в бяло, пое си добре топката и в наказателното поле бе задържан с ръце в гръб от Тадей Апатич. Реферът Александър Костадинов подмина ситуацията, силният физически голмайстор на Берое се изправи и подаде към Елиаш Да Силва, който нанесе удар, но слаб и защитата на домакините се справи.
61 - smqna.jpg Милен Радуканов извършва втора смяна. Радослав Василев влиза на терена, Галин Иванов излиза.
61 - Мапуку навлиза в наказателното поле на Славия и пробва да се справи с Тадей Апатич, но решава в крайна сметка да върне назад за Елиаш, който пробва удар отдалеч, но неточен.
63 - Мапуку е изведен по дясното крило и пуска пас към другия фланг за Атанас Зехиров, който овладява и подава отново за Мапуку, който вижда добре нахлуващия Андонов и връща за него. Капитанът на Берое стреля, но топката попада в ръцете на Георги Петков, който първо я изпуска, но след това овладява.
65 - smqna.jpg Мапуку излиза от игра, Петър Хубчев пуска Самир Аясс.
68 - Страхотна атака на Берое, Самир Аясс се озова сам срещу Петков, стреля, но вратарят изби в корнер.
74 - Скандално! Съдията Александър Костадинов си затваря очите при явна дузпа за Берое. Тадей Апатич спря топката с високо вдигната си ръка, но реферът маркира фаул в атака, вместо да посочи бялата точка.
74 -  jalt.jpg Жълт картон за Георги Петков.
77 - Силен изстрел на Самир Керкар от воле, Петков избива с една ръка.
78 - smqna.jpg Хубчев пуска Георги Динков, Керкар излиза.
85 - smqna.jpg Величко Величков заменя Тадей Апатич.
86 - smqna.jpg Елиаш Да Силва отстъпва мястото си на Владимир Зафиров.
90 - Добавеното време е 4 минути.
90+4 - Край на мача. Берое победи Славия с 1:0.

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ1.Георги Петков (к) jalt.jpg, 18.Тадей Апатич, 4.Кире Ристевски, 26.Александър Дюлгеров, 25.Цветомир Панов, 14.Янко Сандански, 17.Веселин Марчев, 8.Чавдар Янков, 10.Фернандо Да Силва, 33.Галин Иванов, 23.Олег Шалаев
Резерви: 12.Емил Петров, 21.Георги Пашов, 20.Радослав Димитров, 3.Величко Величков, 5.Костадин Велков, 11.Радослав Василев, 7.Рангел Абушев
Треньор: Милен Радуканов


ber.jpg
БЕРОЕ
: 12.Иван Караджов, 18.Атанас Зехиров, 6.Иво Иванов, 5.Борислав Стойчев, 28.Веселин Пенев, 27.Игор Джоман, 70.Георги Костадинов, 7.Георги Андонов (к), 21.Елиаш Да Силва, 17.Салим Керкар, 30.Жуниор Мапуку
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 19.Пламен Тенев, 14.Игнат Дишлиев, 3.Владимир Зафиров, 15.Георги Динков, 92.Стефан Спировски, 8.Самир Аясс
Треньор: Петър Хубчев


София, стадион "Славия"
Съдия: Александър Костадинов
Жълти картони: Георги Петков (Славия)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА