Локомотив (Пловдив) накара Лудогорец да потрепери, но не успя да сътвори чудото и в крайна сметка шампионите са на финал за Купата на България за втори път в историята си. "Смърфовете" победиха разградчани с 1:0 на реванша след гол на Мартин Камбуров в 59-ата минута. Голмайсторът имаше шанс да направи 2:0 малко преди края, но пропусна дузпа в 87-ата минута и успехът на Лудогорец с 2:0 в първия мач се оказа достатъчен за класирането на финала. На 15 май в Бургас разградчани ще спорят за трофея с "Ботев" (Пловдив), който по-рано днес елиминира Локомотив (София).

На трибуните на "Лаута" тази вечер нямаше публика поради наказанието на "смърфовете" да играят пред празни трибуни в 3 мача заради ексцесиите на пловдивското дерби в събота. Сред малцината на реванша с Лудогорец беше благодетелят на Локо (Пд) Константин Динев, който се надяваше на чудото от своите.

00000000_loko_pd___lud.jpg

Срещата започна равностойно, а още в 11-ата минута дойде и едно от най-спорните положения. Камбуров навлезе в наказателното поле и падна за дузпа, но съдията Калин Людмилов не посочи бялата точка. Реферът доста се поизложи с ръководенето на срещата, като "смърфовете" очевидно бяха ощетени в някои ситуации. Във въпросната в 11-ата минута претенциите на Камбуров бяха, че Козмин Моци го закачи за опорния крак точно преди да стреля към вратата на Иван Чворович.

Три минути по-късно Спас Делев можеше да открие, но стреля на сантиметри покрай дясната греда. Гостите от Разград успяха да създадат най-чистото си голово положение в даденото от съдията двуминутно добавено време на първата част. Михаил Александров стреля опасно, но Кирил Акалски се разтегна и изби в корнер.

През втората част "смърфовете" започнаха доста активно и започнаха по-упорито да преследват гола, който им беше толкова нужен. Натискът на домакините даде резултат в 59-ата минута, когато Чворович беше наказан. Камбуров го прониза с перфектно изпълнение на пряк свободен удар - 1:0.

Лудогорец реагира незабавно и в следващите минути като по чудо не стигна до изравнителен гол. В 69-ата минута отлична атака между Александров и Жуниор Кайсара завърши с пас на защитника към своя съотборник, който отблизо стреля, но Акалски спаси. Само 120 секунди по-късно Безяк излезе очи в очи със стража на домакините, но не уцели вратата. В 77-ата минута Калин Людмилов можеше да даде дузпа на Локо (Пд) за нарушение на Козмин Моци срещу Жозеф Мендес, но прецени, че нарушение няма и остави играта да продължи. А в ситуацията Моци влезе остро с бутоните напред към съперника и го изрита в корема.

Все пак "смърфовете" получиха дузпа. В 86-ата минута Жозеф Мендес се вклини между двама бранители на Лудогорец, Йордан Минев не се намеси добре и топката срещна ръката му, за което Людмилов посочи бялата точка. Камбуров обаче не успя да направи 2:0, тъй като Чворович се намеси отлично и спаси насочената към долния му ляв ъгъл топка. Пропускът на голмайстора прекърши амбициите на Локо (Пд) и в крайна сметка Лудогорец успя да стигне до финала за Купата на България, за която ще спори с "Ботев" (Пловдив) на 15 май.

ЛОКО (Пд) - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

1:0 Мартин Камбуров (59)
(1:2 общ резултат)

loko_plovdiv.jpg
ЛОКО (Пд)23.Кирил Акалски, 30.Йордан Тодоров, 25.Ангел Грънчов jalt.jpg (84 - smqna.jpg20.Тижани Белаид), 18.Асен Георгиев, 6.Ангел Йошев jalt.jpg, 22.Аласан Н`Дайе, 87.Диего Фераресо, 91.Крис Гади, 7.Спас Делев, 11.Мартин Камбуров (к), 45.Жозеф Мендес
Резерви: 12.Йордан Господинов, 5.Тихомир Трифонов, 3.Валери Георгиев, 33.Александър Тунчев, 28.Стелиос Илиадис, 9.Дани Кики, 20.Тижани Белаид
Треньор: Александър Станков



ЛУДОГОРЕЦ:
91.Иван Чворович, 77.Витиня (68 - smqna.jpg80.Жуниор Кайсара), 4.Теро Мантула, 27.Козмин Моци, 25.Йордан Минев, 23.Христо Златински (к), 8.Фабио Ешпиньо, 7.Михаил Александров, 10.Себастиан Ернандес jalt.jpg (74 -smqna.jpg 93.Върджил Мисиджан), 17.Даниел Абало, 11.Жуниор Кишада (64 -smqna.jpg 9.Роман Безяк)
Резерви: 21.Владислав Стоянов, 20.Шоко, 80.Жуниор Кайсара, 14.Мичел Бургзорг, 93.Върджил Мисиджан, 9.Роман Безяк, 99.Мишел Платини
Треньор: Стойчо Стоев


Пловдив, стадион "Локомотив"
Съдия: Калин Людмилов
Жълти картони: Ангел Грънчов, Ангел Йошев (Локо Пд); Себастиан Ернандес (Лудогорец)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ