Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз определи наказанието на Локомотив (Пловдив) заради прекратеното дерби на Пловдив между "черно-белите" и "Ботев" в събота в 41-ата минута при резултат 0:0. Решението е, че "смърфовете" отнасят 3 мача без публика, а на "канарчетата" очаквано се присъжда служебна победа с 3:0.

На Локо (Пд) е наложена и парична глоба в размер на 10 000 лева.

От Дисципа обясниха, че в действителност наказанието за "черно-белите" е за 3 мача лишаване от домакинство, но санкцията е заменена с провеждане на 3 срещи на закрити врати. Това означава, че до края на сезона "Лаута" няма да отвори врати за публиката си, която не спира да призовава за оттеглянето на Коко Динев. Именно заради войната на феновете с боса се стигна и до прекратеното дерби в събота.

За "А" група на "смърфовете" остават две домакинства - с Черно море и Литекс, както и срещата-реванш от 1/2-финалите за Купата на България с Лудогорец, която е тази сряда от 18:00 часа. При това положение селекцията на Александър Станков ще приеме шампионите пред празните трибуни на "Лаута" след загубата с 0:2 в първия мач в Разград.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРСКА ЛИСТА

КУПА НА БЪЛГАРИЯ