Завръщането на Маркиньос в ЦСКА почти сигурно ще стане факт в началото на май, когато бразилецът трябва да подпише предварителен договор, който ще влезе в сила от 1 юли. Това съобщиха пред БЛИЦ източници от Борисовата градина. Те разкриха, че миналия четвъртък, ден преди контролата на „червените” с Локомотив (София), халфът се е срещнал с Александър Томов. По време на разговорите са били постигнати на 100 процента всички детайли относно контракта на Маркиньос – заплата, премии, бонуси и срочност.

Бразилецът обаче е направил важното уточнение, че очаква оферта от чуждестранен клуб. Ако най-късно до 30 април той не получи обаждане, ще се завърне на стадион „Българска армия”, където още от миналата година е желан от Стойчо Младенов. Наставникът се надяваше Маркиньос да прекрати договора си с Локомотив (София) през януари по взаимно съгласие, но шефът на „железничарите” Николай Гигов не се съгласи. Настоящият контракт на халфа с „червено-черните” изтича на 30 юни. В момента той има право да преговаря и да подписва предварително споразумение с всеки един клуб.

Маркиньос изигра 91 мача за ЦСКА от 2007 до 2011 г. След това премина в кипърския Анортозис, беше и в китайския Чангчун, след което реши да подсили "железничарите".

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ