Спартак (Плевен) свали "Ботев" (Луковит) от първото място, но не успя да го победи. В среща от 20-ия кръг на Северозападна "В" група двата отбора завършиха 1:1 в Плевен.

През първата част топката се задържаше предимно в половината на гостите, но опасностите бяха пред вратата на домакините. На три пъти – в 7-ата, 13-ата и 33-ата минута Цветелин Цанков (предвиден за резерва, но започнал като титуляр на мястото на контузилия се на загрявката Владислав Василев) излизаше по диагонала очи в очи с плевенския страж Васил Тодоров, но след ударите му топката преминаваше покрай вратата. Вероятно ядосан от пропуските му треньорът на "Ботев" Ивайло Петков го замени на почивката.
Веднага след нея Спартак излезе напред в резултата. В 48-ата минута Альоша Илиев се измъкна от бранителите на съперника и търкулна топката покрай вратаря Ангел Манолов за 1:0. В следващите 20-ина минута домакините пропуснаха да спечелят мача. Най-чистото положение бе в 66-ата минута, когато трима плевенски футболисти излязоха срещу един защитник и вратаря на съперника. Венци Миленов подаде на голмайстора Илиев, но той вместо да шутира към вратата подаде на Любомир Тодоров и опасността отмина. Малко след това Илиев уцели и гредата. Крайното 1:1 оформи Денил Селимински в 86-ата минута след като засече с глава центриране на съотборник.

От равенството се възползва Локомотив (Мездра), който след победата си с 4:0 като гост на Янтра (Габрово) оглави класирането. "Железничарите" имат 48 точки, тимът от Луковит вече е втори с 47, а по 46 имат Етър и Локомотив (Горна Оряховица).

Северозападна "В" група - 20 кръг

30 март 2014 г. (неделя), 17:00 часа
Трявна - Бдин (Видин) 1:1
Партизан (Червен бряг) - "Ботев" (Козлодуй) 0:0
Ком (Берковица) - Етър (Велико Търново) 0:1
Янтра (Габрово) - Локомотив (Мездра) 0:4
Павликени (Павликени) - Видима-Раковски (Севлиево) 3:2
Локомотив (Горна Оряховица) - Ситомир (Никопол) 2:0
"Левски" (Левски) - Гигант (Белене) 1:0
Спартак (Плевен) - "Ботев" (Луковит) 1:1

В класирането води Локомотив (Мездра) с 48 точки
, "Ботев" (Луковит) има 47, а с по 46 са Етър и Локомотив (Горна Оряховица)