ЦСКА победи "Левски" с минималното 1:0 в дербито на 26 кръг на "А" група. Единственото попадение реализира Емил Гъргоров в 69-ата минута от дузпа. Двубоят беше от последния кръг на редовния сезон, от следващата седмица започват плейофите. Отборите ще бъдат разделени на две седмици, а според схемата ЦСКА и "Левски" ще играят отново само след няколко дни.

Двата отбора ще се срещнат в ново дерби още следващия уикенд, тъй като според схемата завършилият на 3-о място и завършилият на 6-о място играят помежду си.

Неприятната новина и за двата отбора ще бъдат отсъстващите футболисти заради шестте червени картона, които показа днес съдията Георги Кабаков. За ЦСКА няма да играят получилите червени картони днес Райс Мболи, Омар Косоко и Борис Галчев, както и натрупалите жълти картони Апостол Попов и Валентин Илиев.

"Левски" също вероятно ще бъде без основни футболисти заради червените картони на Станислав Ангелов, Владимир Гаджев и Ларсен Туре. В лагера на "сините" обаче може да се надяват част от тези играчи да бъдат на линия за дербито с ЦСКА, тъй като първо имат четвъртфинал за Купата на България с "Ботев" Пловдив, където ще изтърпят наказания. Ако санкциите са за по два мача, тогава вече провинилите се няма да играят и срещу ЦСКА.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ