ЦСКА постигна труден успех с 2:1 при гостуването на Черноморец в интригуващ последен мач от програмата на 24-ия кръг на "А" група. Победното попадение за "червените" падна в 90-ата минута, когато точен с глава беше капитанът Валентин Илиев. В 72-ата дебютантът Тони Силва бе дал преднина на селекцията на Стойчо Младенов, а в 79-ата Карлос Фонсека изравни за "акулите". Късметът обаче беше на страната на гостите, които не очароваха с играта си в днешния мач, но все пак успяха да спечелят трите точки на негостоприемния за тях стадион "Лазур".

ЦСКА вече има 45 точки, като успя да изпревари Локомотив (Пловдив) и "Левски", които са с по 44, и да се изкачи на 3-ото място. Лидерът Лудогорец е с 54, а вторият Литекс има 53 точки, докато Чернономорец остава на 11-ото място с 21.
 
За гостуването в Бургас Стойчо Младенов заложи в титулярния си състав на само едно от новите попълнения - Гуидо Ди Вани. Аржентинският нападател си партнира в предни позиции с опитните Мартин Петров и Емил Гъргоров. Оставеният на пейката Тони Силва обаче се включи отлично, след като влезе на мястото на Ди Вани в 65-ата минута. Само след 7 минути на терена талантливият португалец откри резултата. Тони Силва се разписа още при дебюта си за ЦСКА в "А" група. В 72-ата минута Емил Гъргоров центрира перфектно от лявото крило към него на далечната греда, откъдето Силва засече точно в мрежата на Младен Живкович.

Сръбският вратар не беше единственият дебютант за Черноморец в днешния мач. Треньорът Димитър Димитров-Херо пусна титуляри още трима от новите - Славчо Шоколаров, Симеон Райков и Годфред Бекое. На смяна малко преди края пък се появи и Милен Василев, играл за последно в Славия.

Изравнителното попадение за "акулите" падна в 79-ата минута, когато Карлос Фонсека наказа представилия се на висота Райс Мболи. Алжирският страж нямаше вина за гола, а преди него направи няколко отлични спасявания и показа, че трудно би отстъпил мястото си на Томаш Черни. Топката беше центрирана в наказателното поле на гостите, където Валентин Илиев надскочи Траян Траянов, но не успя да изчисти добре, тя попадна в непокрития Фонсека, който беше изпуснат от Милисавлевич, и отблизо реализира в долния десен ъгъл на Мболи за 1:1.

След изравнителния гол, повторен дебют за ЦСКА направи Иван Стоянов, заменил в 82-ата минута Милисавлевич. В края "червените" се втурнаха в атака в опит да стигнат до победата и усилията им все пак бяха възнаградени. Късметът се усмихна на ЦСКА в 90-ата минута. Тогава Младен Живкович увисна след центриране от корнер, а от това се възползва капитанът Валентин Илиев, който скочи и с глава заби топката във вратата му за крайното 1:2.

Мачът по минути - ТУК!

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЦСКА 1:2
0:1 Тони Силва (72), 1:1 Карлос Фонсека (79), 1:2 Валентин Илиев (90)

2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 1.Младен Живкович, 13.Траян Траянов, 17.Ванчо Траянов (к) (90+1-7.Милчо Ангелов), 20.Яни Пехливанов (35-21.Александър Дамчевски), 23.Чико Гомес, 25.Крум Стоянов, 30.Лъчезар Балтанов, 11.Симеон Райков (80-4.Милен Василев), 45.Славчо Шоколаров, 87.Карлос Фонсека, 10.Годфред Бекое
Резерви: 32.Стефано Кунчев, 21.Александър Дамчевски, 44.Венелин Филипов, 4.Милен Василев, 7.Милчо Ангелов, 8.Милен Гамаков, 19.Станислав Дрянов
Треньор: Димитър Димитров

cska.JPG

ЦСКА: 92.Райс Мболи, 21. Венцислав Василев, 14.Валентин Илиев (к), 19.Апостол Попов, 37. Жереми Фо-Поре, 5.Тодор Янчев, 11.Неманя Милисавлевич (82-73.Иван Стоянов), 18.Ивайло Чочев, 23. Емил Гъргоров, 17.Мартин Петров (58-20.Oмар Косоко), 26. Гуидо Ди Вани (65-7.Тони Силва)
Резерви: 99.Стоян Колев, 2.Здравко Илиев, 4.Стивън Сънди, 7.Тони Силва, 8.Борис Галчев, 20.Омар Косоко, 73.Иван Стоянов
Треньор: Стойчо Младенов


Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Карлос Фонсека, Славчо Шоколаров (Черноморец); Венцислав Василев, Жереми Фо-Поре, Тони Силва (ЦСКА)

Първият мач през сезона: ЦСКА - Черноморец 3:0

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ