“Ботев” (Пд) загуби с 1:2 от Енисей в приятелски мач, игран в Кипър. Това бе втора контрола на “канарчетата” на кипърска земя, след като преди това те направиха 0:0 с полския Заглембе.
 
Руснаците поведоха с два гола още през първото полувреме. В 16-ата минута Виталий Галаиш вкара за 0:1, а в 36-ата Иванов изпрати за втори път топката във вратата на Стаховяк. Той се възползва от грешка на полския вратар и хладнокръвно го наказа.
 
През второто полувреме “канарчетата” можеха на два пъти да вкарат чрез Хамза, но при първия му удар топката се отби от крак на защитник, а при втория излезе в аут.
 
Последваха нови силни минути за руснаците, които се разминаха с трето попадение.
 
В 68-ата минута бе отсъдена дузпа за “Ботев” за нарушение срещу Виера. Потърпевшият сам застана зад топката, но би слабо и вратарят на противниковия отбор Половников спаси.
 
В последните минути Ромарио Кортзорг стреля от фаул, но руският страж пак прояви рефлекс.
 
В даденото от съдията продължение бе отсъдена втора дузпа за пловдивчани. Този път с изпълнението се нагърби Хамза, който отбеляза и оформи крайното 1:2
 
БОТЕВ (ПД) - ЕНИСЕЙ 1:2
0:1 Галаиш (16) 0:2 Иванов (36), 1:2 Хамза (90)

БОТЕВ: Стаховяк, Христов, Спрокел, Бенга, Артур Енрике (46-Минев), Анисе, Огнянов, Вандер (78-Луис Педро), Куртеан, Цветков (69-Ромарио), Хамза
ЕНИСЕЙ: Половников, Шабаев, Маршак, Магадиев, Качан, Рашевски, Лежанок, Иванов, Галаиш, Чадов, Хуан

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКA