Върху контролни мачове на два германски втородивизионни отбора – Падерборн и Динамо (Дрезден), срещу руския Рубин в Турция има съмнения за манипулиране. Това обяви Фридхелм Алтханс, главен разследващ към прокуратурата в Бохум, която се занимава с процеса за уреждане на мачове в Германия вече няколко години.
 
„Има доказателства за наличието на съмнителни залози. Предали сме случая на органите на УЕФА“, заяви Алтханд пред германската информационна агенция DPA. За съмненията около двата мача е информирана и Германската футболна лига.
 
Рубин загуби от Динамо (Дрезден) с 0:3 на 19 януари, а на 25 януари отстъпи с 1:2 на Падерборн. Третият гол на тима от Дрезден пада в 85-ата минута, а победното попадение на Падерборн е реализирано от съмнителна дузпа в последната минута на мача. И двете срещи руският тим не е играл с част от титулярния си състав.
 
Както е известно, между двете контроли с немските отбори, Рубин направи 1:1 с Лудогорец на 22 януари. Тогава изравнителното попадение на шампионите падна в 89-ата минута, но в Германия не казват нищо за този мач.