Силен снеговалеж прекрати мача от Група “В” на Шампионската лига между Галатасарай и Ювентус. Двубоят е директен сблъсък за определяне на участник на 1/8-финалите на турнира.

Съдията Педро Проенса от Португалия спря двубоя в 31-ата минута, след като заради снеговалежа не можеше да се видят очертанията на терена.

Първоначално се очакваше срещата да се доиграе след почистване на терена, но след това беше решено срещата да се прекрати. УЕФА определи двубоят да бъде доигран в сряда (11 декември) от 14:00 часа българско време.

Ювентус се нуждае от точка, за да завърши на второ място в класирането на групата зад Реал (Мадрид) и да се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Галатасарай пък се нуждае от задължителна победа, тъй като в противен случай ще финишира на трета позиция и ще продължи в Лига Европа.
Както е известно, преди година българският рефер Станислав Тодоров прекъсна мач от Шампионската лига заради силен снеговалеж. Това стана на мача между Динамо (Загреб) и Динамо (Киев) (1:1). Тогава обаче играта продължи след 15-минутно прекъсване.



Галатасарай – Ювентус 0:0 - прекратен в 31-ата минута заради силен снеговалеж
 
1gal.jpgГалатасарай: Фернандо Муслера, Орелиан Шеджу, Семих Шентюрк, Гьокхан Зан, Емануел Ебуе, Фелипе Мелу, Селкуч Инан, Алберт Риера, Уесли Снайдер, Бурак Йълмаз, Дидие Дрогба
 
1juv.jpgЮвентус: Джанлуиджи Буфон, Андреа Бардзали, Леонардо Бонучи, Джорджо Киелини, Пол Погба, Артуро Видал, Клаудио Маркизио, Стефан Лихтщайнер, Квадво Асамоа, Фернандо Йоренте, Карлос Тевес
 
Истанбул, “Тюрк Телеком Арена”
Съдия: Педро Проенса (Португалия)
Жълти картони: Клаудио Маркизио (Ювентус)