Черноморец разби с впечатляващото 5:0 друг закъсал тим Пирин (Гоце Делчев) в мач от 19-ия кръг на "А" група.

Головете за "акулите" реализираха Николай Павлов в добавеното време на първото полувреме, Яни Пехливанов в 54-ата, Жозуе Баламанджи в 73-ата, Ванчо Траянов в 77-ата и Наджиб Амари в 90-ата.

За Черноморец това е пета победа от началото на шампионата. С прибавените 3 точки Херо и момчетата му живнаха, като вече са на 11-ото място с 18 точки, измествайки Любимец, който има 17 в актива си.

Положението на Пирин (Гоце Делчев) пък е почти безнадеждно, след като воденият от Костадин Ангелов тим е едва с 9 точки и заема последната 14-а позиция. Освен това клубното ръководство е пред оттегляне и бъдещето на неврокопчани е неясно.

В срещата тази вечер на стадион "Лазур" "акулите" бяха по-добрият отбор през всичките 90 минути и заслужено се поздравиха с успеха.

Срещата започна в сравнително лежерно темпо, макар бургазлии да контролираха събитията на терена. Първата опасност дойде в 14-ата минута, когато удар на новото попълнение Жозуе Баламанджи беше избит в корнер. Последваха още две добри положения на Николай Павлов и Чико. Резултатът беше открит в добавеното време на първата част. Николай Павлов успя да изпреваря Абди Абдиков и от малък ъгъл вкара в опразнената врата за 1:0.

Втората част започна с много по-добро темпо от първата. В  Само 9 минути след подновяване на играта резултатът беше удвоен. След центриране в наказателното поле от фаул, Яни Пехливанов се оказа най-съобразителен и отбеляза за 2:0. Класическото 3:0 беше оформено в 73-ата минута. Новото попълнение на Черноморец Жозуе Баламанджи вкара своя първи гол за тима, след като остана сам срещу Абдиков и го елиминира.

В 77-ата Николай Павлов отново беше изведен сам срещу вратаря на гостите, но централният нападател на „акулите“ пусна топката в ляво, където беше Ванчо Траянов и за капитана на бургазлии остана само да засече кълбото в празната врата - 4:0. Крайното 5:0 оформи Наджиб Амари в последната минута на срещата.

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ