Гърция се класира за световното първенство в Бразилия следващото лято, след като завърши 1:1 с Румъния в Букурещ в мач-реванш от баражите в зона Европа. „Елините” бяха спечелили с 3:1 у дома и така с общ резултат 4:2 си осигуриха участие на Мондиал 2014.

Румънците имаха надежди да спечелят с два чисти гола, но те се изпариха в 23-ата минута, когато Константинос Митроглу бе изведен зад отбраната на домакините и прати топката покрай вратаря Татарушану за 0:1. Преди това изгодни положения за „елините” пък бяха пропиляли Хосе Холебас и Георгиос Карагунис. До края на полувремето не се случи нищо интересно.

Веднага след почивката домакините натиснаха и в 55-ата минута изравниха след автогол на халфа Василис Торосидис, който засече топката в гръцката врата за 1:1. В 75-ата минута румънците поискаха дузпа за игра с ръка на Холебас в наказателното поле на Гърция, но такава не последва. До нови попадения така и не се стигна и гърците ликуваха след края на мача.

Румъния – Гърция 1:1
(в първия мач 1:3, общ резултат 2:4)
0:1 Константинос Митроглу (23), 1:1 Василис Торосидис (55-авт.)
 
Букурещ, „Арена Национал“
Съдия: Милорад Мажич (Сърбия)
Жълти картони: Холебас, Митроглу (Гърция)

Румъния: Татарушану, Гоян, Рац (26 - Латовлевичи), Мател, Чуричеш, Торйе (56 - Никулае), Танасе, Хобан, Максим, Марика, Станчу (86 - Грозав)
Селекционер: Виктор Пицурка

Гърция: Карнезис, Холебас, Сиовас (80 - Манолас), Торосидис (72 - Винтра), Папастатопулос, Маниатис, Карагунис (73 - Самарас), Циолис, Самарас, Митроглу, Салпингидис
Селекционер: Фернандо Сатош