Франция се класира за световното първенство в Бразилия следващото лято, след като сътвори обрата и победи у дома Украйна с класическото 3:0 в реванш от баражите в зона Европа. Така „петлите”, които бяха загубили с 0:2 в Киев, спечелиха дуела с общ резултат 3:2. Гол на защитника Мамаду Сако (22) и един от очевадна засада на Карим Бензема (34) помогнаха на французите, а автогол на Олег Хусев (72) окончателно ги прати на Мондиал 2014. Съдийското рамо на словенеца Дамир Скомина за Франция събуди спомените за баража срещу Ейре през 2009 година, когато Тиери Анри направи асистенция след умишлена игра с ръка за победния гол тогава.

Срещата на „Стад дьо Франс” се разви по мечтан за селекционера Дидие Дешан и всички французи сценарий. След началния домакински натиск в 22-ата минута усилията на „петлите” дадоха резултат. Франк Рибери отправи опасен изстрел от близка дистанция, но Пятов спаси, а при добавката бранителят Мамаду Сако не сгреши за 1:0.

В 30-та минута Франция вкара втори гол, след като ниско центриране на Рибери не бе пресечено нито от централните защитници на Украйна, нито от Пятов, и чакащият на втората греда Бензема засече отблизо на празна врата. Страничният рефер обаче маркира засада, отсъдена от словенския главен арбитър Дамир Скомина. На повторението се видя, че такава няма. Четири минути по-късно след разбъркване в наказателното поле на гостите Матийо Валбуена изведе Карим Бензема сам срещу вратаря Пятов и нападателят на Реал (Мадрид) вкара за 2:0, изравнявайки общия резултат от двата мача. На телевизионните повторения обаче се видя, че Бензема е бил в положение на засада, което не бе видяно от страничния съдия.

Положението на украинците стана още по-тежко веднага след почивката в 47-ата минута, когато Хачериди получи втори жълт и съответно червен картон. Численият превес окрили „петлите”, които започнаха да редят атака след атака към вратата на гостите и логичното се случи в 72-ата минута, когато след опит за удар на Франк Рибери по посока на вратата, Олег Хусев си вкара автогол за 3:0. До края на мача не се случи нищо интересно и Франция се класира за Мондиал 2014.

Франция – Украйна 3:0
(в първата среща 0:2, общ резултат 3:0)
1:0 Мамаду Сако (22), 2:0 Карим Бензема (34), 3:0 Олег Хусев (72-авт.)

Париж, „Стад дьо Франс“
Съдия: Дамир Скомина (Словения)
Жълти картони: Дебюши, Евра, Сако (Франция); Мандзюк, Хачериди, Ротан (Украйна)
Червен картон: Хачериди (Украйна)  

Франция: Льорис, Дебюши (78 - Саня), Евра, Сако, Варан, Рибери, Матуиди, Валбуена, Кабай, Погба, Бензема (82 - Жиру)
Селекционер: Дидие Дешан
 
  
Украйна: Пятов, Шевчук, Мандзюк, Ракитский, Хачериди, Ротан, Едмар, Коноплянка, Ярмоленко, Зузуля (76 - Селезньов), Безус (64 - Хусев)
Селекционер: Михаил Форменко