Франция е на път да пропусне световно първенство за първи път от 1994 г., след като в първи мач от баражите за Мондиал 2014 отстъпи на Украйна с 0:2 като гост.
 
“Петлите” не успяха да се справят с активната игра по крилата на Андрий Ярмоленко и Евген Коноплянка. В герой за домакините обаче се превърна нападателят на Днепър Роман Зозуля, който завърши с гол и асистенция.
 
Зозуля откри резултата в 62-ата минута, когато се пребори с двама защитници и прати топката във вратата на Юго Льорис. 20 минути по-късно той спечели и дузпа за тима си, след като беше съборен в наказателното поле от Лоран Косчелни. Ярмоленко пък не сбърка при изпълнението на наказателния удар.
 
В добавеното време на мача Косчелни и Олександър Кучер получиха червени картони и пропускат реванша във вторник. Тогава няма да играе е Артьом Федецки, който натрупа жълти картони. Така Украйна ще трябва да се яви с нова формация на защитата във Франция.
 
На реванша “петлите” се нуждаят от победа с три гола разлика. В противен случай Франция ще повтори случай от преди 20 години, когато пропуснаха световно първенство заради победата на България с 2:1 на “Парк де Пренс”.