Четвърта поредна победа грабна Етър - 3:1 срещу Ситомир (Никопол). Успехът бе напълно заслужен, но не дойде лесно, макар и срещу отбор, дошъл без резерви за мача от 12-ия кръг на Северозападната "В" група.

Срещата започна с рекордно бързи червени картони. Още след началния сигнал Павлов от гостите удари Росен Ванков с лакът и двамата се сдърпаха, след което реферът изненадващо реши да ги накаже по най-тежкия начин, като ги изгони, съобщава sport-vt. Тодор Чирпанов се върна да играе в защита заедно с Мариян Иванов. В центъра на атаката бе Байдаков, с Николаев отляво и Караиванов отдясно.

Ситуацията повлия на мача и в началото гостите имаха две-три възможности. Слави Байрактаров нанесе два силни удара, които Венци Димитров успя да спаси. В 32-ата минута хубава атака на етърци завърши с пас на Байдаков към Николаев, чийто удар от въздуха мина до гредата.

Най-чистата възможност на Етър да открие бе в 35-ата минута, когато опасни удари на Чирпанов и Трифонов бяха спасени от вратаря. Още в тези минути Сашо Ангелов извади младия Петров и подсили атаката с Николай Иванов.

Гостите поведоха изненадващо в продължението на първата част. Ахмед Салимов отправи параболичен удар отдясно, който прехвърли вратаря Димитров – 0:1.

Етърци успяха бързо да върнат гола – още в 52-ата минута Илко Трифонов напредна сам и изведе отлично Николаев отляво, той центрира пред вратата и Байдаков отблизо изравни. Малко след това Байдаков бе спрян с несъществуваща засада и получи жълт картон за протестите си, а на гостите бе спестен картон за събаряне на Трифонов.

В 68-ата минута удар на Байдаков с глава бе париран от вратаря, а две минути по-късно падна и вторият гол. Отново Байдаков засече с глава и защитникът Савов спря топката с ръка, за което последваха картон и дузпа. От бялата точка Илко Трифонов бе безпогрешен и я превърна в 2:1. До края етърци търсеха и трети гол и влезлият в 87-ата минута Георги Колев можеше да се разпише, но пропусна. Той обаче се реваншира в даденото от съдията продължение, като отблизо оформи крайното 3:1.

В класирането Етър вече е на 3-ото място с 26 точки, на една зад втори Локомотив (Горна Оряховица) и на 3 от лидера Локомотив (Мездра), който направи 1:1 у дома с Видима-Раковски. 

Съставът на Етър:
Димитров, Николов, Ванков, М. Иванов, Тодоров (46 Ангелов), Караиванов, Петров (33 Н. Иванов), Николаев (87 Колев), Байдаков, Чирпанов

СЕВЕРОЗАПАДНА "В" ГРУПА

12 кръг

3 ноември 2013 г. (неделя), 14:00 часа
Трявна - Павликени 0:0
Янтра (Габрово) - Локомотив (Горна Оряховица) 0:8
Ком (Берковица) - "Левски" (Левски) 4:0
Партизан (Червен бряг) - Спартак (Плевен) 2:4
Бдин (Видин) - "Ботев" (Луковит) 2:0
"Ботев" (Козлодуй) - Гигант (Белене) 3:1
Етър (Велико Търново) - Ситомир (Никопол) 3:1
Локомотив (Мездра) - Видима-Раковски (Севлиево) 1:1