Футболистите на ОФК Пирин (Благоевград) победиха с 2:0 Сливнишки герой в дербито на 12-ия кръг в Югозападната "В" група. Така "орлетата" остават едноличен лидер с 32 точки, докато Героя има 28, с колкото е и Перун (Кресна). 

През първото полувреме на мача в Благоевград "орлетата" владееха повече инициативата, но трудно достигаха до голови положения. Гостите се защитаваха компактно и сигурно и рядко допускаха футболисти в зелено на позиции за изстрел. Въпреки това, домакините създадоха няколко положения, като в повечето участие имаше Владислав Златинов.

В 9-ата минута Туджаров бе изведен добре зад гърба на защитата, но прехвърлящият му удар мина над вратата. Гостите отговориха с добра възможност за Апеанинг, но Бахтарлиев внимаваше и улови топката. Пиринци поведоха в резултата в 39-ата минута, след прекрасно изпълнен фаул на Златинов, чийто удар бе отбит от вратаря Милев, а Георгиев довкара топката за 1:0.

Втората част отново започна с по-добра игра на "орлетата", като Тасев стреля опасно още в 46-ата минута. В 60-ата дойде най-чистото положение за Пирин, след като Стойков подаде на Златинов, но деветката на зелените не успя да засече кълбото във вратата.

Пет минути по-късно Златинов стреля опасно, но над гредата. Гостите пък създадоха своето положение в 70-ата минута, но Иванов не успя да преодолее Бахтарлиев, който майсторски спаси, останал очи в очи с нападателя.

"Орлетата" решиха мача в 84-ата минута, като дежурният си гол отбеляза Златинов след премерен и техничен удар. До края на срещата благоевградчани не изпуснаха инициативата и не оставиха повече шансове за гостите, поздравявайки се с десетата победа от началото на сезона в Югозападната "В" група.

Съставът на Пирин (Бл):
Бахтарлиев, Башлиев, Бачев, Георгиев, Сандев, Туджаров, Попев, Илиев, Стойков, Тасев и Златинов. След почивката влязоха още Гущеров, Николов и Костов

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА 

12 кръг
3 ноември 2013 г. (неделя), 14:00 часа

Миньор (Перник) - Вихрен (Сандански) 1:0
Пирин (Благоевград) - Сливнишки герой (Сливница) 2:0
Места (Хаджидимово) - Беласица (Петрич) 0:0
Струмска слава (Радомир) - Балкан (Варвара) 0:0
Перун (Кресна) - Оборище (Панагюрище) 2:0
Велбъжд (Кюстендил) - Септември (София) 4:2
Германея (Сапарева баня) - Спортист (Своге) 0:1
Чепинец (Велинград) - "Ботев" (Ихтиман) 1:0