ЦСКА загуби с 1:2 от Черно море във Варна в мач от 16 кръг на „А“ група. Опасенията и алармирането от лагера на „червените“ преди двубоя за действията на съдията Станислав Тодоров се оправдаха напълно. Реферът от Шумен, който в последните няколко години беше безкрайно близък и обслужваше интереси, обезглави ЦСКА. Станислав Тодоров публично се изгаври с „червените“ и не им позволи да стигнат дори до равенство на „Тича“. Гостите от София поведоха с гол на Емил Гъргоров в 22-ата минута, Симеон Райков изравни от пряк свободен удар в 33-ата, а Станислав Тодоров даде пресилена и почти несъществуваща дузпа за домакините, която Бакари превърна в гол в 36-ата минута.

Освен спорната дузпа шуменският арбитър продължи с подигравката през второто полувреме. Цялата бригада отмени гол на ЦСКА в 57-ата минута заради засада. Повторенията показаха, че положението е доста спорно и по-скоро Валентин Илиев, на когото бе маркирана засадата, е минимум на една линия с бранител на „моряците“. Съдията Тодоров проспа и си затвори очите за игра с ръка на футболист на Черно море след удар на Емил Гъргоров. За капак арбитърът даде жълт картон на Джаксън Менди, който пропуска двубоя с Лудогорец следващия кръг. Върхът на целия цирк бе в последните минути, в които Станислав Тодоров изгони Стойчо Младенов и помощника му Анатоли Нанков от резервната скамейка.

Георги Иванов-Гонзо започна със Сашо Александров, Котев и Александър Александров и Михаил Венков в защита. Пред тях играха Даниел Георгиев и капитанът Георги Илиев, за когото това бе мач №200 за Черно море в „А“ група. Офанзивната част на варненци беше съставена от Симеон Райков, Стенли Окоро, Бакари и Еденилсон Бергонси.

Стойчо Младенов заложи на Апостол Попов отдясно в защита, Валентин Илиев и Джаксън Менди в центъра и Жереми Фо-Поре отляво. В средата на терена започнаха Тодор Янчев и Ивайло Чочев, а по крилата Марсиньо и Неманя Милисавлевич. Сърбинът беше изритан зверски от Веселин Пенев срещу Берое, но стисна зъби и след бързо възстановяване излезе титуляр днес на „Тича“. В атака един зад друг действаха Мамади Сидибе, който смени Бруно Морейра, и Емил Гъргоров.

8_1.jpg

Първите 15 минути бяха скучни и без удари към двете врати. При първото по-опасно положение ЦСКА откри резултата. В 22-ата минута Милисавлевич центрира отдясно в наказателното поле, Сидибе остави топката за Гъргоров, който с удар с левия крак я прати във вратата. Това беше първи гол за ЦСКА във Варна срещу Черно море след повече от 5 години. За последно „червените“ се бяха разписвали на „Тича“ през пролетта на 2008 година при победата с 2:0 с два гола на Неи и треньор отново Стойчо Младенов. В 32-ата минута Симеон Райков изравни след красиво изпълнение на пряк свободен удар. Бившият футболист на „Левски“ би под стената и топката влезе до левия страничен стълб, като Томас Черни също не се намеси добре.

В 35-ата минута дойде най-спорното положение в двубоя. Съдията Станислав Тодоров даде дузпа за Черно море за падане на Симеон Райков в наказателното поле след допир с Тодор Янчев. При многократните повторения се вижда, че ситуацията е повече от спорна и дори по-скоро реферът сбърка като даде дузпа за варненци. Бакари направи 2:1 в 36-ата минута от бялата точка.

Второто полувреме се превърна в грозна картина с главен актьор съдията Станислав Тодоров. В 52-ата минута реферът даде дежурен жълт картон за Мамади Сидибе, който извърши фаул още пред наказателното поле на ЦСКА и въобще не спираше нито опасна атака, нито голово положение. В 54-ата минута в игра за „армейците“ се появи Мартин Петров. В 57-ата минута съдийската бригада отмени гол на ЦСКА. Мартин центрира в наказателното поле към Валентин Илиев, който свали топката с глава към Апостол Попов и той реализира. Попадението обаче беше отменено заради засада на Валентин Илиев. При повторенията се вижда, че Илиев е минимум на една линия с бранител на Черно море и голът е напълно редовен. След това телевизията, която излъчва срещата, даде още по-скандална ситуация. След пробив на Емил Гъргоров и удар от наказателното поле играч на Черно море спря топката с ръка, но това остана незабелязано от съдията Станислав Тодоров.

Стойчо Младенов реагира на негативния резултат и пусна в игра Омар Косоко и Бруно Морейра, които замениха Жереми Фо-Поре и Марсиньо. В 72-ата минута Мамади Сидибе се изложи, като не успя да вкара от няколко метра с глава, а стреля в тялото на вратаря Емил Михайлов. Домакините заиграха на контраатаки и два пъти Бакари изскочи зад защитата. Вторият път нападателят остана сам срещу Черни, но стреля в аут. В последните минути въобще не се игра футбол, а съдията Тодоров се правеше на клоун, раздавайки картони и оплесквайки всичко.

Двубоят по минути ТУК

ЧЕРНО МОРЕ - ЦСКА 2:1
0:1 Емил Гъргоров (22), 1:1 Симеон Райков (33), 2:1 Бакари (36-дузпа)

more1.jpg
ЧЕРНО МОРЕ:
1.Емил Михайлов, 25.Сашо Александров, 15.Александър Александров, 6.Кирил Котев, 4.Михаил Венков, 21.Георги Илиев (к) (90 - 99.Петров), 3.Даниел Георгиев, 20.Стенли Окоро (61 - 10.Тодор Паланков), 9.Бакари
11.Симеон Райков (79 - 91.Живко Атанасов), 8.Еденилсон Бергонси
Резерви: 12.Христов, 91.Живко Атанасов, 10.Тодор Паланков, 7.Бекир Расим, 24.Слави Сталев, 99.Петров, 17.Иван Коконов
Треньор: Георги Иванов

cska.JPG
ЦСКА:: 12.Томас Черни, 19.Апостол Попов, 14.Валентин Илиев (к), 6.Джаксън Менди, 37.Жереми Фо-Поре (73 - Омар Косоко), 5.Тодор Янчев, 18.Ивайло Чочев, 10.Марсиньо (68 - 41.Бруно Морейра), 11.Неманя Милисавлевич (54 - Мартин Петров), 7.Мамади Сидибе, 23.Емил Гъргоров
Резерви: 99.Стоян Колев, 15.Браян Хауърд, 17.Мартин Петров, 20.Омар Косоко, 21.Венцислав Василев, 41.Бруно Морейра, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов

Стадион: "Тича", Варна
Съдия: Станислав Тодоров
Жълти картони: Валентин Илиев, Мамади Сидибе, Джаксън Менди, Апостол Попов (ЦСКА)
Червен картон: Стойчо Младенов (87-ЦСКА)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ