Ветеранът Георги Пеев продължава да изпълнява ролята на локомотив и да тегли Амкар напред в класирането на руската Премиер лига, . Бившият играч на Локомотив (София) и Динамо (Киев) вкара и двата гола за тима от Перм при победата с 2:0 като гост на Волга в мач от 12 кръг.
 
Четиримата българи в състава на Амкар – Георги Пеев, Петър Занев, Захари Сираков и Благой Георгиев, играха цял мач за успеха. С двете си попадения 34-годишният Пеев излезе трети при голмайсторите в руското първенство към момента. Халфът вече има 7 гола, докато лидерското място си поделят Дани (Зенит) и Артьом Дзюба (Ростов) – по 8.
 
И двата пъти Георги Пеев вкара от дузпа. В 44-ата минута той откри резултата, а наказателният удар беше отсъден за игра с ръка в наказателното поле на Леандро. Втората дузпа беше отсъдена в 56-ата минута за фаул на Денис Колодин срещу Максим Канунников. И в двата случая българинът прати вратаря Сергей Парейко в обратния ъгъл.
 
Въпреки че има финансови проблеми, Амкар постигна пета победа за сезона и събра 20 точки. С това излезе на пето място в класирането, само на точка от шампиона ЦСКА (Москва). Лидер е Зенит с 26 точки. Волга заема девета позиция с 13 точки. До момента тимът от Перм е реализирал 15 попадения от началото на сезона, като 7 от тях са дело на Георги Пеев, а Благой Георгиев се е разписал един път.

ПЪРВИЯТ ГОЛ НА ПЕЕВ - ТУК
ВТОРИЯТ ГОЛ НА ПЕЕВ -
ТУК

 
РУСИЯ, ПРЕМИЕР ЛИГА, 12 КРЪГ
От 4 октомври (петък)
Волга – Амкар 0:2
 
ПРЕДСТОЯЩИ
На 5 октомври (събота): Урал – Краснодар, Криля советов – Локомотив (Москва)
На 6 октомври (неделя): ЦСКА (Москва) – Динамо (Москва), Спартак (Москва) – Терек, Том – Зенит, Рубин – Анжи, Кубан – Ростов
 
КЛАСИРАНЕ: 1.ЗЕНИТ 26 т., 2.Локомотив (Москва) 23 т., 3.Спартак (Москва) 23 т., 4.ЦСКА (Москва) 21 т.,    5.Амкар 20 т. и др.