"Левски" и Локомотив (София) не излъчиха победител в първия мач от 12-ия кръг на "А" група, който се игра на "Герена" и завърши 0:0. Двубоят завърши със скандал, след като в 95-ата минута добре познатият съдия Христо Ристосков взе скандалното решение да отмени гол на домакините.

Даниел Димов отбеляза след центриране отдясно на Гари Родригес, но реферът от Сандански маркира фаул в нападение на съотборник на Димов. При ситуацията Ристосков дори не получи сигнал от асистента си Николай Станков. Въпреки това въз едричкият рефер се нагърби с тежкото решение да не зачете попадението и да предизвика гнева на "сините". Футболистите на "Левски" веднага го заобрадиха и му поискаха обяснение. Ристосков обаче беше непоколебим и твърд в решението си нулевото равенство да се запази.

На Славиша Йоканович и футболистите му обаче едва ли трябва точно съдията да им е виновен. "Сините" тотално разочароваха феновете си в днешната среща, в която станахме свидетели на много слаба продукция. Домакините пропуснаха няколко положения за гол, най-вече заради немощта в атака на Димитър Макриев, Гари Родригес и Ларсен Туре. И чак в добавеното време избраниците на Йоканович се сетиха, че на всяка цена трябва да отбележат и да вземат трите точки. В 5-ата минута на добавеното време все пак отбелязаха чрез Даниел Димов, но Ристосков отмени попадението, като за ситуацията със сигурност още доста ще се говори.

Донякъде странни бяха и две от смените, които Йоканович предприе през второто полувреме. Сръбският специалист реши да извади от игра едни от най-креативните си футболисти - националът Владимир Гаджев и Мирослав Иванов. На техни места влязоха Антонио Вутов и Кевин Бру. Френският халф обаче с нищо не показа, че може да промени играта на "Левски", докато талантът значително раздвижи атаката. За домакинството на Локо (Сф) Йоканович направи две промени в титулярния състав в сравнение победата с 1:0 над Славия в миналия кръг. От първата минута от доста време насам започна реабилитираният Дъстли Мулдер. Холандецът замени Пламен Димов на десния бек, но още в 52-ата сърбинът го смени именно с Димов. Това обаче никак не се хареса на Мулдер, който напусна гневно терена и дори не поздрави треньора си. Другата промяна в днешната среща беше започването от първата минута на Даниел Димов за сметка на Бру. Иначе в предни позиции "Левски" беше по същия начин, както и срещу Славия. Димитър Макриев води атаката, подпомаган от Гари Родригес, Ларсен Туре и Мирослав Иванов. 
 
Опитите на "сините" да накажат Локомотив (София) бяха отчайващи, а и Валентин Галев изигра много силен мач, което също помогна на гостите от "Надежда" да си тръгнат с точката от "Герена".

И в днешната среща нападателят на "Левски" Димитър Макриев показа, че се намира в дупка и все още не може да се отпуши. В 3-ата минута той бе изведен на стрелкова позиция в наказателното поле на гостите, но не успя да преодолее Галев. В 14-ата Мулдер центрира отдясно, вратарят на Локо (Сф) увисна, но негов съотборник успя да изчисти в корнер. В 18-ата пък Гари Родригес стреля опасно отляво по диагонал, но топката мина над вратата. В 25-ата Родригес проби отляво и подаде на Мирослав Иванов на точката за изпълнение на дузпа, който стреля мигновенно, но право в ръцете на Галев. В 29-ата топката стигна до Гаджев след рикошет в наказателното поле на "железничарите", но неговият удар бе блокиран от тялото на защитник на Локо (Сф), след което Люк Матютю изчисти. В 35-ата минута след контраатака Гаел Нлундулу центрира отляво към Маркиньос, който бе неточен с глава.

В 49-ата минута след отлично центриране на Нуно Пинто към Макриев, нападателят се извиси и засече с глава, но топката мина покрай вратата. Три минути по-късно след ново центриране, този път на Мирослав Иванов отляво, Даниел Димов засече с глава, но покрай целта. В 66-ата Гаел влезе в наказателното поле на "Левски" отляво, шутира, но вече при много малък ъгъл и не застраши вратата на Горан Блажевич. Пет минути по-късно след пас на Маркиньос в пеналта, Гаел не успя да засече отблизо. В 80-ата минута Кевин Бру стреля над вратата от пряк свободен удар.

И точно, когато всички очакваха Ристосков да надуе свирката за край на мача, "сините" отбелязаха попадението, което обаче беше отменено. Гари Родригес изсипа топката в наказателното поле на гостите, а оставеният непокрит на далечната греда Даниел Димов вкара, но Христо Ристосков маркира фаул в атака на Макриев срещу Александър Бранеков. Едва ли обаче бранителят на Локо (Сф) щеше да отклони насочената към Даниел Димов топка и като че ли "Левски" беше ощетен в ситуацията. Йоканович и футболистите му обаче трябва сериозно да се замислят дали беше нудно да чакат чак добавеното време, за да отбележат гол.

След равенството "Левски" остава на 6-ото място с 19 точки, колкото има и Локомотив (Пловдив), докато "железничарите" от "Надежда" са с 13 в актива си и към момента заемат 9-ата позиция.

Както е известно, в следващия кръг - на 19 октомври, предстои вечното дерби ЦСКА - "Левски".

Мачът по минути - ТУК!

"ЛЕВСКИ" - ЛОКО (Сф) 0:0

"ЛЕВСКИ": 1.Горан Блажевич, 2.Дъстли Мулдер (52-35.Пламен Димов), 5.Алхандро Перес, 55.Йордан Милиев, 28.Нуно Пинто, 25.Даниел Димов, 45.Владимир Гаджев (к) (61-10.Антонио Вутов), 20.Мирослав Иванов (77-75.Кевин Бру), 11.Гари Родригес, 59.Ларсен Туре, 7.Димитър Макриев
Резерви: 23.Пламен Илиев, 6.Орлин Старокин, 35.Пламен Димов, 75.Кевин Бру, 18.Борислав Цонев, 10.Антонио Вутов, 22.Илиян Йорданов
Треньор: Славиша Йоканович



ЛОКОМОТИВ (Сф): 84.Валентин Галев, 3.Люк Матютю, 47.милан Йованович, 6.Александър Бранеков, 69.Елтон (84-24.Илиян Гаров), 8.Румен Трифонов (73-13.Франсиско Сота), 94.Азрак Махамат, 33.Том (87-5.Марко Ранджелович), 28.Маркиньос (к), 92.Гаел Нлундулу, 14.Димитър Илиев
Резерви: 1.Кристиян Кацарев, 24.Илиян Гаров, 5.Марко Ранджелович, 13.Франсиско Сота, 7.Искрен Писаров, 11.Антонио Цанков, 77.Даниел Пеев
Треньор: Стефан Генов


София, стадион "Георги Аспарухов"
Съдия: Христо Ристосков
Жълти картони: Пламен Димов, Йордан Милиев ("Левски"); Маркиньос, Том (Локо Сф)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ