Лудогорец с лекота се наложи с категоричното 4:0 срещу Нефтохимик в мач от 9-ия кръг на "А" група. Шампионите нямаха проблеми в днешната среща, в която треньорът Стойчо Стоев даде почивка на почти всичките си титуляри и заложи на предимно на резерви. Промените бяха обясними, като се има предвид тежкото гостуване в Холандия в четвъртък, когато разградчани сториха чудото и победиха с 2:0 ПСВ Айндховен в първия си мач от груповата фаза на Лига Европа.

В срещата с Нефтохимик Жуниор Кишада се отчете с 2 гола, а по един добавиха Себастиан Ернандес и появилият се на смяна Мишел Платини. Бившият нападател на ЦСКА в последните срещи не намираше място в групата на разградчани, но днес получи шанс за изява в последните 20 минути на мача и успя да се отблагодари на Стоев, вкарвайки последното попадение във вратата на гостите от Бургас.

Победата е седма за Лудогорец от началото на първенството, като след нея тимът запазва лидерската си позиция. Разградчани вече имат 21 точки в актива си, повеждайки с 4 на преследвача "Ботев" (Пловдив), който от 20:00 часа тази вечер гостува на Берое. Третият Литекс има 16 точки, а в понеделник от 20:00 часа гостува на ЦСКА, който е с 11.

В Разград Нефтохимик пък продължи отчайващото си представяне напоследък и със 7 точки е на предпоследната 13-а позиция. По-малко има единствено Пирин (Гоце Делчев) - 1 точка.

Това бе втори мач за Лудогорец през тази седмица, след като в четвъртък момчетата на Стойчо Стоев постигнаха историческа победа над ПСВ Айндховен като гост с 2:0. Именно големият успех провокира привържениците на стадион "Лудогорец Арена" да посрещнат своите любимци с транспарант с послание: "Добре дошли, герои!".

Лудогорец доминираше през всичките 90 минути над съперника си, като шампионите разиграваха с лекота, докато гостите от Бургас действаха плахо и не можеха да организират опасна атака. На вратата за домакините скучаеше резервата Иван Чворович, след като Стоев днес му гласува доверие за сметка на намиращия се в страхотна форма Владислав Стоянов.

Още в 6-ата минута Лудогорец поведе в резултата. Иван Стоянов изведе Кишада в коридор, бразилецът тръгна между двама бранители на „шейховете“, но загуби равновесие и точно преди да падне чукна топката с левия крак, пращайки я в мрежата за 1:0.

В 16-ата минута при нова отлично проведена атака на шампионите, като по чудо аванса на шампионите не бе удвоен. Мишо Александров получи на скорост топката отдясно, навлезе в наказателното поле, пусна пас, успореден на голлинията към Кишада, но последният закъсня и топката излезе в аут. Следващата атака на момчетата на Стойчо Стоев се разви по абсолютно аналогичен начин, но този път Лудогорец не сгреши и поведе с 2:0. В 18-ата Михаил Александров получи пас от дълбочина, навлезе в наказателното поле, пусна към Кишада, но този път авторът на първото попадение не сгреши и записа втори гол на сметката си.

До почивката не падна ново попадение, въпреки че стражът на Нефтохимик Евгени Караманов имаше доста работа. В 56-ата минута обаче му се наложи за трети път да вади топката от мрежата си. Себастиан Ернандес получи топката в наказателното поле на бургазлии, беше с гръб към вратата, Ангел Йошев опита да го блокира, но играчът на разградчани си я поведе, обърна се рязко и със силен удар направи резултата класически - 3:0.

В 78-ата минута влезлият като резерва Мишел Платини бе фаулиран, самият нападател застана зад топката и опита директен обстрел с десния крак, но право в стената. В 85-ата бившият нападате на ЦСКА удари греда, а в 89-ата най-после успя да се разпише, след като получи топката фронтално на вратата на Нефтохимик и с удар извън границите на наказателно поле оформи крайното 4:0.

Мачът по минути - ТУК!


ЛУДОГОРЕЦ - НЕФТОХИМИК 4:0
1:0 Жуниор Кишада (6), 2:0 Жуниор Кишада (18), 3:0 Себастиан Ернандес (56), 4:0 Мишел Платини (89)


ЛУДОГОРЕЦ
:
91.Иван Чворович, 80.Жуниор Кайсара, 20.Шоко, 4.Теро Мантула, 5.Александър Барт, 23.Христо Златински, 14.Мичел Бургзорг, 10.Себастиан Ернандес (79-19.Димо Бакалов), 7.Михаил Александров, 11.Жуниор Кишада (70-99.Mишел Платини), 73.Иван Стоянов (65-17.Даниел Абало)
Резерви:
30.Георги Аргилашки, 27.Козмин Моци, 8.Фабио Ешпиньо, 84.Марселиньо, 19.Димо Бакалов, 17.Даниел Абало, 99.Мишел Платини



logo_neftohimik.jpg
НЕФТОХИМИК:
86.Евгени Караманов, 4.Диян Лефтеров, 3.Ангел Йошев, 69.Георги Хашев, 7.Христо Лемперов, 25.Динев, 21.Коста Янев, 8.Стамен Ангелов (30-81.Ивелин Янев), 19.Михаел Орачев, 17.Цветан Илиев (54-77.Емануил Манев), 11.Живко Петков  (68-9.Васил Калоянов)
Резерви: 12.Пламен Колев, 81.Ивелин Янев, 9.Васил Калоянов, 22.Кевин Кулибали, 77.Емануил Манев, 88.Антон Димитров, 10.Галин Димов


Стадион: "Лудогорец Арена"
Съдия: Калин Людмилов

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ