ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) не излъчиха победител в интригуващ сблъсък от 7-ия кръг на "А" група, завършил 0:0. Двубоят между "червените" и "канарчетата" се игра при невероятна атмосфера на стадион "Българска армия", където присъстваха около 6000 фенове на домакините и над 1000 бултраси. Двете агитки създадоха страхотна атмосфера, но не бяха зарадвани с гол, въпреки че имаше доста положения и пред двете врати.

След равенството "Ботев" (Пд) събра 14 точки, като пропусна еднолично да оглави класирането. С по 15 са Литекс и Лудогорец, а ЦСКА има 8 точки, като "армейците" успяха да изместят Славия от 9-ото място във временното класиране.

Избраниците на Стойчо Младенов и Станимир Стоилов водиха люта битка през цялото време, но попадение така и не падна, за което вина носят яловите в този двубой атакуващи футболисти и на двата отбора. "Виновници" да няма гол бяха и вратарите Томаш Черни и Адам Стаховяк, които бяха перфектни тази вечер и отразиха опасностите.

Донякъде за грешник за "Ботев" може да бъде нарочен Мариян Огнянов, който пропусна да отбележи, след като се озова очи в очи срещу Черни. Същото обаче стори и Емил Гъргоров. Бадема също не вкара, след като беше изведен сам срещу Стаховяк. Валентин Илиев пък удари греда, а в добавеното време на двубоя съдията Станислав Тодоров изгодни снажния бранител на ЦСКА Джаксън Менди. Малко преди края пък изгонен от пейката на домакините беше и помощникът Анатоли Нанков, който поиска обяснение от топрефера на България защо не е отсъдил очевидна игра с ръка на Абел Анисе.

Стойчо Младенов избра интересен подход, за да противодейства на противника в стремежа му да задържа топката. Офанзивният халф Марсиньо бе пратен на крилото, докато в центъра на терена като вътрешни халфове заиграха Ивайло Чочев и подчертано дефанзивните Николай Дюлгеров и Тодор Янчев. Апостол Попов пък попълни липсата на наказания десен бек Венцислав Василев, а в предни позиции сам беше оставен Емил Гъргоров. Станимир Стоилов също заложи на по-дефанзивното, като игра без типичен централен нападател. Мариян Огнянов, Абел Анисе и Тодор Неделев се редуваха да застават на върха в атаката, подпомагани и от Ромарио Кортзорг.

Първата опасност пред една от двете врати беше в 9-ата минута, когато обаче Марсиньо се размина с центрираната от Омар Косоко топка. Последваха неточни изстрели на Томаш Иршак, Тодор Неделев и Ромарио към Черни, а в 21-ата изстрел от воле на Гъргоров премина покрай вратата на гостите от Пловдив. Чочев пък стреля от границата на наказателното поле, като Стаховяк показа добър рефлекс и изби в корнер. След изпълнението му "армейците" бяха много близо до откриване на резултата. Гъргоров центрира, а Валентин Илиев опита да отбележи ефектно с пета, но топката облиза лявата греда и излезе в аут.

Това като че ли ужили "канарчетата", които поеха контролата над играта и в 30-ата минута дори падна гол във вратата на ЦСКА. Попадението обаче не беше зачетено от съдията Станислав Тодоров. Мариян Огнянов копна топката към намиращия се в наказателното поле Анисе, който с удар по тревата реализира в долния десен ъгъл на Черни, но беше маркирана засада и нулевото равенство се запази. В 32-ата Мариян Огнянов пропиля 100-процентова възможност. Бившият играч на "Левски" се озова сам срещу Черни, след като беше изведен перфектно от Неделев, нямаше засада, но вместо да реализира, не успя добре да си поведе топката и тя попадна право в ръцете на стража на ЦСКА.

Втората част започна с добра възможност за домакините, но Гъргоров я пропиля. В 55-ата минута Бадема беше изведен отлично от Марсиньо, озова се сам срещу Стаховяк и реши със силен изстрел да бележи, но изпрати топката над напречната греда, карайки феновете на ЦСКА да се ядосват и държат за главите.

Малко след това Йордан Христов се включи добре в атака на "канарчетата", центрира отдясно към непокрития около точката на дузпата Огнянов, който обаче пропусна.

До края на мача и двата отбора играха доста предпазливо, опитвайки се най-вече да не грешат, а не да преследват гол на всяка цена и логичното се случи - срещата завърши без победител.

Най-запомнящото се в заключителния половин час бе официалният дебют на Брайън Хауърд в "А" група, както и изгонването на Анатоли Нанков и Джаксън Менди. В 70-ата минута опитният английски халф замени Николай Дюлгеров и доигра двубоя, а помощникът на Стойчо Младенов беше отстранен от пейката в 89-ата. Тогава Нанков влезе в остър спор със съдията Станислав Тодоров, който си затвори очите при игра с ръка на Анисе, за което треньорът бе изпратен на трибуните. В добавеното време пък червен картон получи Джаксън Менди, който падна за дузпа, след като Сивард Спрокел опита да го спре. Тодоров остана безмълвен, а тъмнокожият играч на ЦСКА му се нахвърли, искайки му обяснение защо не е посочил бялата точка. Реферът моментално показа втори жълт и съответно червен картон и така "армейците" завършиха двубоя с 10 човека.

Мачът по минути
- ТУК!

ЦСКА - "БОТЕВ" (Пд) 0:0

CSKA_Sofia_logo.svg.png
ЦСКА:
  12.Томаш Черни, 19.Апостол Попов, 6.Джаксън Менди, 14.Валентин Илиев (к), 11.Неманя Милисавлевич, 5.Тодор Янчев, 8.Николай Дюлгеров (70-15.Брайън Хауърд), 18.Ивайло Чочев, 10.Марсиньо (85-22.Бруно Морейра), 20.Омар Косоко (70-71.Aнтон Карачанаков), 23.Емил Гъргоров
Резерви: 92.Райс Мболи, 25.Ангел Грънчов, 31.Ревсон Кордейро 15.Брайън Хауърд, 22.Бруно Морейра, 45.Григор Долапчиев, 71.Антон Карачанаков
Треньор: Стойчо Младенов


117.JPG 
"БОТЕВ" (Пловдив): 1.Адам Стаховяк, 11.Йордан Христов, 5.Бобан Грънчаров, 83.Сивард Спрокел, 14.Веселин Минев (к), 6.Томаш Иршак, 71.Борис Галчев, 17.Абел Анисе, 22.Ромарио Кортзорг (77-9.Луис Педро), 7.Мариян Огнянов, 8.Тодор Неделев (86-18.Станислав Костов)
Резерви: 33.Росен Андонов, 3.Елведин Джинич, 26.Артур Енрике, 9.Луис Педро, 10.Вандер Виейра, 18.Станислав Костов, 88.Георги Сърмов
Треньор: Станимир Стоилов


София, стадион "Българска армия"
Съдия: Станислав Тодоров
Жълт картон: Джаксън Менди (ЦСКА)
Червен картон: Джаксън Менди (90+3-ЦСКА)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ