ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Черноморец и Литекс не излъчиха победител в мача помежду си от 7-ия кръг на "А" група, завършвайки 0:0. По този начин "оранжевите" продължават без загуба от началото на първенството, като са единственият тим, който не познава вкуса на поражението. Селекцията на Златомир Загорчич е с баланс от 4 победи и 3 равенства.

В срещата на "Лазур" "акулите" на два пъти нацелиха напречната греда на вратата на Евгени Александров. Първо в 29-ата минута след удар на Яни Пехливанов, а след това и в 79-ата след изстрел на Маркиньо. В 77-ата пък попадение на гостите от Ловеч не беше зачетено заради маркирано нарушение на Николай Бодуров срещу Мартин Кавдански.

Така срещата приключи без победител, а със спечелената точка Литекс събра 15 и свали от върха в "А" група Лудогорец, който по-рано днес падна с 1:3 от Черно море на "Тича". "Оранжевите" и разградчани са с равен точков актив, но головата разлика на ловчанлии е по-добра.

За Черноморец равенството в първо от началото на шампионата, като след него "акулите" имат 7 точки и изпревариха "Левски" във временното класиране, измествайки го от 11-ото място.

Мачът на стадион "Лазур" тази вечер изобилстваше от инциденти, въпреки че срещата не беше много груба. Наложи се дори нападателят на Литекс Мирослав Манолов да бъде откаран с линейка в болница. В 58-ата минута той беше ударен в главата, след което остана да лежи на земята и не можа да продължи участие в двубоя. Малко след това пък вратарят на "оранжевите" Евгени Александров и Амари се сблъскаха лошо в спора за топката, но в крайна сметка и двамата доиграха срещата.

"Акулите" започнаха по-активно, като в 7-ата минута Мохамед Соли не успя да засече по най-добрия начин центриране на Карлос Фонсека. Малко след това пък Жереми Манзоро пробяга над 30 метра през защитата в оранжево, но завършващият му удар не бе точен. В 29-ата минута параболичен удар на Яни Пехливанов кацна на напречната греда на вратата, пазена от Евгени Александров. Стражът след това намеси успешно и не позволи на топката да попадне в мрежата му.

В последните секунди на първата част Мохамед Соли проби отдясно и подаде в наказателното поле, но Карлос Фонсека от непосредствена близост стреля покрай целта.

Гостите от Ловеч значително вдигнаха оборотите след почивката. В 54-ата минута Александър Цветков центрира и Мирослав Манолов се извиси в наказателното поле, но прати топката в аут. При сблъсъка във въздуха с бранител в синьо обаче нападателят получи контузия в главата и бе заменен, както и откаран с линейка в болница.

Малко след това Симеон Славчев също отправи удар с глава, но и той не бе точен. Чак в 66-ата минута "акулите" отново погледнаха към вратата на съперника, но изстрел под гредата на Маркиньо бе избит от Евгени Александров.

В 77-ата минута дойде най-спорната ситуация в срещата. Николай Бодуров вкара гол при разбъркване в наказателното поле на Черноморец, но съдията Георги Кабаков не зачете попадението, с което си навлече гнева на "оранжевите". Реферът отсъди нарушение на национала срещу Мартин Кавдански, който падна на земята. Кабаков прецени, че капитанът на Литекс е повалил защитника на Черноморец, хващайки го за ръката в борбата им за топката.

Избраниците на Херо отговориха с изстрел на Маркиньо, който разтресе напречната греда. До края гол не падна и срещата приключи при нулево равенство.

Maчът по минути - ТУК!

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛИТЕКС 0:0

2_8.jpg
ЧЕРНОМОРЕЦ: 1.Ник Дашев, 24.Мартин Кавдански, 13.Амари, 14.Манзоро, 20.Яни Пехливанов (61-3.Траян Траянов), 23.Чико, 30.Лъчезар Балтанов, 44.Венелин Филипов, 87.Карлос Фонсека (85-15.Ванчо Траянов), 10.Маркиньо, 11.Мохамед Соли (90+2-26.Николай Павлов)
Резерви: 12.Янко Георгиев, 3.Траян Траянов, 8.Милен Гамаков, 26.Николай Павлов, 15.Ванчо Траянов, 25.Крум Стоянов, 90.Петър Атанасов
Треньор: Димитър Димитров


litex.jpg
ЛИТЕКС: 30.Евгени Александров, 3.Антон Недялков, 4.Васил Божиков, 5.Николай Бодуров, 16.Страхил Попов,  6.Симеон Славчев, 10.Юрген Джазула (72-24.Петър Златинов), 21.Александър Цветков (89-8.Станислав Генчев), 33.Джемал Берберович, 11.Мирослав Манолов (58-77.Момчил Цветанов), 14.Армандо Ваюши
Резерви: 1.Марин Орлинов, 2.Кирил Динчев, 19.Румен Руменов, 18.Илия Миланов, 24.Петър Златинов, 77.Момчил Цветанов, 8.Станислав Генчев
Треньор: Златомир Загорчич


Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Георги Кабаков
Жълти картони: Мохамед Соли, Карлос Фонсека, Нажиб Амари, Мартин Кавдански, Венелин Филипов (Черноморец); Момчил Цветанов (Литекс)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ