ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Берое и Черно море не се победиха, завършвайки 0:0 в последния мач от 5-ия кръг на "А" група. Двубоят на стадиона под Аязмото беше доста скучен и избраниците на Петър Хубчев и Георги Иванов-Гонзо с нищо не подсказаха, че преследват победата.

След като за цял мач играчите не успяха да създадат реална голова опасност, нулевото равенство беше най-логичният краен изход. След него и двата тима имат по 6 точки, изравнявайки се със седмия във временното класиране ЦСКА.
 
За гостуването в Стара Загора Гонзо не разчита на основния си вратар Георги Китанов, който не успя да се върне навреме от Испания. Младият страж беше с юношеския национален отбор до 19 години на турнира "Алкудия Къп", известен като мини световно първенство. В неделя вратарят на Черно море пази цял мач при победата на нашите с 2:1 срещу Япония, като надеждата на Георги Иванов беше той да се завърне навреме за мача с Берое и от аерогарата в София да се отправи директно към Стара Загора, което обаче не се случи. Така се наложи под рамката за "моряците" да застане Емил Михайлов, а в резервите беше вписан юношата Християн Христов. За визитата под Аязмото Гонзо не разчита още на опитния Георги Илиев, който е контузен, както и на още Стенли Окоро и Тодор Паланков, които също са с травми.

В началните минути на двубоя варненци бяха по-активни, но успяха да стигнат само до няколко статични положения пред Иван Караджов. При един фаул пред наказателното поле Бекир Расим стреля в стената и поиска игра с ръка на играч в зелено, но реферът Георги Димитров не видя основание да отсъди дузпа. Домакините отговориха с поредица от корнери пред Емил Михайлов, който обаче не беше сериозно затруднен. В 23-ата минута Венцислав Христов отправи първи удар към вратата на "моряците", който Михайлов улови. Малко по-късно Бакари нахлу в наказателното поле на Берое и се строполи след съприкосновение с бранител, но сигнал за дузпа отново нямаше.

През втората част избраниците на Хубчев бяха малко по-активни, а в заключителните минути личеше как и двата отбора доиграват мача, най-вече гостите, които всячески опитваха да бавят играта и да очакват с нетърпение последния съдийски сигнал. Реферът Георги Димитров много-много не търпеше бавенето на "моряците" и показа жълти картони на Бакари и на вратаря Емил Михайлов.

За цялото второ полувреме най-сериозната опасност пред вратата на гостите беше създадена в 64-ата минута, когато Евандро Ронкато стреля отдалеч, но Михайлов спаси.

В последните минути дебют за Берое записа разделилият се преди дни с Лудогорец халф Георги Костадинов.

Следващият мач на старозагорци е гостуване на Лудогорец идната събота, докато Черно море има визита на "Левски" в неделя.

Maчът по минути - ТУК!

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ 0:0

ber.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 2.Здравко Илиев, 5.Борислав Стойчев, 3.Владимир Зафиров, 4.Костадин Стоянов, 21.Елиаш Да Силва, 29.Елио Мартинс (85-70.Георги Костадинов), 13.Евандро Ронкато (73-92.Иван Горанов), 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо, 10.Венцислав Христов
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 6.Иво Иванов, 14.Игнат Дишлиев, 15.Георги Динков, 18.Атанас Зехиров, 70.Георги Костадинов, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев


cherno_more.JPG
ЧЕРНО МОРЕ: 1.Емил Михайлов, 5.Стефан Станчев, 6.Кирил Котев, 15.Александър Александров, 4.Михаил Венков, 3.Даниел Георгиев, 8.Единилсон Бергонси, 9.Бакари (90+2-91.Живко Атанасов), 7.Бекир Расим (69-23.Даниел Младенов), 11.Симеон Райков (83-55.Росен Колев), 14.Георги Божилов
Резерви: 12.Християн Христов, 25.Сашо Александров, 55.Росен Колев, 91.Живко Атанасов, 17.Иван Коконов, 23.Даниел Младенов, 99.Атанас Петров
Треньор: Георги Иванов


Стара Загора, стадион "Берое"
Съдия: Георги Димитров
Жълти картони: Елио Мартинс, Елиаш Да Силва, Давид Каядо (Берое); Даниел Георгиев, Георги Божилов, Бакари, Емил Михайлов (Черно море)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ