Отборът на Черно море победи Локомотив (Пловдив) с 1:0 в мач от 4-ия кръг на "А" група и спечели ценни три точки. Двубоят бе първи в елита с гол в сметката на "моряците", а след успеха треньорът на варненци Георги Иванов най-вероятно ще запази поста си, което щеше да е под въпрос при загуба или хикс срещу "смърфовете".
 
Черно море и Локомотив не впечатлиха с играта си, а борбата за топката, тъчовете и корнерите изобилстваха в срещата.
 
Гостите от Пловдив можеха да открият резултата в 4-ата минута, когато До Кармо спря топката и стреля от въздуха, но ударът му премина покрай врата.
 
В 18-ата минута домакините от Черно море имаха претенции за дузпа, след контакт между вратаря на Локомотив и Бергонси. Нападателят стигна първи до изпуснатата топка, след което падна след минимално съприкосновение с вратаря на Локо. Към края на полувремето Локомотив живна и се отчете с два пропуска, дело на Бакари и Бергонси.
 
През втората част треньорът на Черно море Георги Иванов опита да освежи играта си със Симеон Райков, който замени Божинов.
 
Именно Райков се превърна в златна резерва за "моряците" с гол в 68-ата минута. Венков центрира в наказателното поле на Локомотив, а Райков отклони топката с глава.
 
До края на мача гостите от Пловдив опитаха да обърнат мача с три смени и опасен удар на Камбуров от пряк свободен удар, но резултатът се запази.
 
Черно море вече има 5 точки и се отлепи от зоната на изпадащите, а головата разлика на тима е 1:1. Загубата слага край на добра серия на Локомотив и отдалечава тимът от първите места. "Смърфовете" остават със седем точки, но може да изостанат на три от Ботев и Литекс, при победи на двата тима.
 
ЧЕРНО МОРЕ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:0
1:0 Райков (68)
cherno_more.JPG

Черно море: Китанов, Станчев, Ал.Александров, Венков, Котев, Божилов (Райков), Д.Георгиев, Расим (Колев), Бакари (Петров), Окоро, Бергонси
Резерви: Михайлов, Александров, Колев, Райков,  Младенов, Петров
Старши треньор: Георги Иванов
 

 
lok.jpg
Локо (Пд):  Господинов, В.Георгиев, Крачунов, Тодоров, Камбуров, Н'Диае, Тунчев, До Кармо (Тимонов), Якимов (Йовчев), Лазаров (Стефанов), Ферересо
Резерви: Стойчев, Стефанов, Тимонов, Георгиев, Йовчев, Куанг, Да Силва
Старши треньор: Александър Станков
 

 
Стадион: "Тича", Варна
Гл.съдия: Христо Ристосков
Жълти картони: Тимонов, Райков, Ндайе, Господинов.