ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Нефтохимик и Славия завършиха 1:1 в първи мач от 4-ия кръг в "А" група. В Бургас настроението бе приповдигнато и феновете на "шейховете" очакваха от любимците си да грабнат трите точки и от закъсалия тим от "Овча Купел".

След тежката загуба от Литекс с 1:4 на старта, Нефтохимик записа две поредни победи - 1:0 над друг новак - Любимец, и сладка победа с 3:2 в бургаското дерби с Черноморец. При Славия пък ситуацията бе коренно различна. "Белите" измъкнаха само една точка в трите си мача в новото първенство. Треньорът Асен Букарев дори подаде оставка след поражението с 0:3 от Лудогорец миналата седмица, но тя не беше приета и ръководството му гласува доверие.

Столичани изненадващо почнаха със 17-годишния защитник Стефан Велков като титуляр. Продуктът на школата на Славия си партнираше с два пъти по-възрастния Живко Желев в центъра на отбраната.

Днешният двубой беше първи за таланта като титуляр. Нападението на "шейховете" пък беше водено от Васил Калоянов, който през миналия сезон беше в Славия. В предни позиции му помагаха Емануил Манев и Николай Чипев, отчел се с 2 гола при успеха с 3:2 над Черноморец в миналия кръг. “Белите” се приспособиха по-добре на “Лазур” и атаките им бяха по-опасни.

Още в 3-ата минута се получи опасно центриране пред вратата на Караманов. Защитата на домакините се справи и изчисти топката далеч напред. Последваха предпазливи действия и от двата тима, а липсваха и интересни положения. После Димитров създаде суматоха пред наказателното поле на Нефтохимик, за да дойде 20-ата. Бразилецът Да Силва проби отдясно и премина като на парад през защитата на Нефтохимик. Шутът му от малък ъгъл се отби от гредата и се оплете в мрежата зад изненадания Караманов – 0:1. Това бе първи гол за “белите” от началото на първенство.

В 25-ата минута Курдов получи в удобна позиция пред вратарското поле, но се засуети излишно и топката му бе избита.
Секунди по-късно Божинов се откъсва от "бялата" отбрана сам срещу Петков. Шутът му обаче бе твърде лек и не затрудни с нищо ветерана. В 36-ата минута гостите можеха да покачат, когато Караманов допусна детинска грешка и предостави топката на Курдов. Таранът не очакваше такъв подарък и стреля на празна врата в аут. На почивката треньорът на домакините Валерий Дамянов реши най-сетне да търси промяна и пусна на терена героят от бургаското дерби.

В 54-ата минута Йошев бе изпуснат от защитата на столичани, които очакваха засада от рефера. Защитникът на домакините би покрай вратата. При ответната атака Радослав Димитров – Меси, с коварен шут от границата на пеналта изненада Караманов. Топката обаче се отби от напречната греда. Последва контузия на Чавдар Янков. Бившият национал трябваше принудително да напусне играта. В 77-ата минута разбъркване в пеналта на Славия доведе до изравняване. Живко Петков спря на гърди за Чипев, халфът стреля и Петков с мъка изби. Сред купчина от тела и страхотно меле резервата Димитров се докопа до топката и с топовен шут опъна мрежата за 1:1! Бесният вратар Петков налетя на бой на Курдов, когото обвини за гола. Двамата едва бяха разтървани от съотборниците им.

Срещата по минути - ТУК

Нефтохимик - Славия 1:1
0:1 Да Силва (20)
, 1:1 Петър Димитров (77)
logo_neftohimik.jpg
НЕФТОХИМИК: 86.Евгени Караманов, 3.Ангел Йошев, 69.Георги Хашев, 81.Ивелин Янев, 8.Стамен Ангелов, 7.Христо Лемперов, 21.Коста Янев (к), 25.Николай Чипев, 77.Емануил Манев (59 -11.Живко Петков), 32.Любомир Божинов (46 - 88.Петър Димитров), 9.Васил Калоянов (75 - 18.Деян Христов)
Треньор: Валерий Дамянов




slavia.JPG
СЛАВИЯ: 1.Георги Петков (к), 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 19.Стефан Велков, 17.Димо Атанасов, 14.Янко Сандански (54 - 8.Чавдар Янков, 74 - 77.Александър Александров), 5.Тодор Янчев, 33.Галин Иванов, 4.Милен Василев (60 - 23. Олег Шалаев), 9.Атанас Курдов, 91.Фернандо да Силва
Треньор: Асен Букарев




Стадион
"Лазур" - 10 000 зрители
Съдия: Станислав Ставров
Жълти картони: Йошев, Коста Янев (Нефтохимик); Димитров, Да Силва, Янчев, Сандански (Славия)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ