ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Босът на Лудогорец Кирил Домусчиев продължи темата за руската компания "Газпром", която се смята за вероятен нов спонсор на "Левски". Клубовете от "А" група излязоха с писмо до премиера Пламен Орешарски, в което искат енергийният гигант да дава пари за всички клубове, а не само за "сините". Това нагнети обстановката във футбола ни,.

"Аз чух за тази инициатива, тя започна от Литекс и бе подкрепена от всички клубове, с изключение на „Левски”. Ако "Газпром" имат важен и сериозен проект, е нормално да имат и социална дейност в България. Те трябва да имат социален проект, за да докажат, че са обвързани с държавата. Ако те искат да инвестират във футбола, подкрепям идеята да подкрепят българския футбол, било то със спонсорството на „А” група или по друг начин. Извинявам се, но тръбата не минава през „Герена”. Тя минава през какви ли не общини, Шумен и Разград дори. Преговорите с "Газпром" не ги е започнал „Левски”", заяви Домусчиев пред ТВ7.

Той коментира думите на бившия премиер Бойко Борисов, който каза, че искането на клубовете е все едно в английската Висша лига да поискат от шейховете да спонсорират всички, а не само Манчестър Сити.

"Това не е точния пример. Собствеността на Манчестър Сити е на съответните арабски инвеститори. "Газпром" става спонсор. Защо „Барклис” е спонсор на Висшата лига, а не на някой клуб. Това са съвсем различни неща и всеки си ги гледа от неговата камбанария. И аз искам "Газпром" да стане спонсор на Лудогорец и аз бих говорил с министър-председателя, но това не е редно".

Домусчиев заяви своята позиция и за предстоящия конгрес на БФС, на който трябва да се избере президент на централата.

"Моите изисквания преди всичко са да видя, който и да е бъде избран да има ясна концепция нещата да се случват, независимо дали отново Боби Михайлов ще е президент на БФС. Говорил съм с Боби Михайлов и виждам, че е прогресивно настроен и той разбира, че няма за къде да се чака. Надявам се БФС да наложи забрана от догодина да се играят мачове на стадион без осветление. Какъв продукт предлагаме, когато играеш мач от 16-17 часа на 36 градуса жега, а след това имаш срещи в евротурнирите. Има неща, които трябва да се направят и се надявам, че на конгреса ще има концепции и визии в тази насока, за да бъдат подкрепени от Лудогорец и хора, стоящи зад нашите идеи.

Често се срещам с хора, свързани по един или друг начин с футбола. От всеки човек научаваш нещо полезно. Не бих кандидатствал за президент на БФС, прекалено много са ми ангажиментите с бизнеса. Като видя кой е човекът на конгреса, ще се стремя винаги да му помагам".

"Стойчо Стоев го наблюдавах като треньор, без да го познавам. Познавах ръководството на клуба, но него не. Запознах се с него, малко преди да го назнача. Впечатли ме като треньор на Миньор. Аз гледах тогава мачовете на Миньор и тогава те побеждаваха всички грандове. Знаете, победиха "Левски" на „Герена” и ЦСКА също. Той успяваше да мотивира един отбор, чийто футболисти не бяха взимали заплати по 5-6 месеца. Поинтересувах се за неговото образование. Много наши специалисти имат лиценз Про, а това е нищо. Бил футболист някога и си мисли, че може да е треньор", каза Домусчиев по повод новият треньор на Лудогорец, който успя да вдигне тима".

Попитан докъде може да стигне Лудогорец, босът на тима отговори: "Апетитът идва с яденето и щастливите мигове започват. Един път си щастлив, че си спечелил титлата, след като си влязъл от Б група, а година преди това си бил във В група. Успехът срещу Партизан може да го сравня с радостта при първата ни титла".

"Смятам, че направихме някои грешни инвестиции. Похарчихме някои грешни пари през тези 2 години и половина. Аз от този бизнес не разбирах и се доверих на някой хора. Смятам, че в рамките на този бюджет можем да бъдем много успешни. До края на седмицата Стойчо Стоев и Методи Томанов ще дойдат при мен и ще чуя тяхното време. Ако искат нови футболисти на дадени постове, най-вероятно ще ги подкрепя. Мисля, че ще има едно или две попълнения, но това зависи от треньорите и тяхната преценка".

На кого натри носа Кирил Домусчиев - четете ТУК!