ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

"Левски" надделя с 2:0 при гостуването на Пирин (Гоце Делчев) и сложи край на лошата си серия, печелейки първи 3 точки в новото първенство. Победата е първа за "сините" и за новия им наставник Славиша Йоканович. Както е известно, в първите два кръга тимът от "Герена" падна с по 1:2 от пловдивските "Ботев" и Локомотив, но днес най-после триумфира, а и вече пред фенове. Привържениците спазиха обещанието си и спряха бойкота. На Градския стадион в Гоце Делчев присъстваха около 300 запалянковци на "сините", които подкрепяха отбора и този път имаха повод за радост.

Головете за първата победа на "Левски" отбелязаха Цветан Генков и Гари Родригес, които се сдърпаха на последната тренировка преди мача.

Срещу Пирин (ГД) Генков откри резултата с глава в 35-ата минута след брилянтно центриране отляво на Гари Родригес, а в 55-ата и холандецът попадна в прегръдките на съотборниците си. Родригес удвои преднината на "сините" от дузпа, която сам изработи.

За гостуването в Гоце Делчев наставникът на "Левски" Славиша Йоканович направи промяна в схемата на игра, залагайки на двама нападатели, без крила и с дефанзивен халф (Даниел Димов) пред четворката бранители.

Сърбинът бе направил две промени за разлика от титулярите, с които започна в миналия кръг срещу Локомотив (Пловдив) (1:2). Йоканович отново се довери на Цветан Генков и Гари Родригес. Въпреки екшън сцените между двамата от вчера, днес те си партнираха успешно, постоянно си комбинираха и дори могат да съжаляват, че не отбелязаха още голове. Както е известно, Родригес пропусна домакинството на "смърфовете", тъй като изтърпяваше наказанието си заради червения картон от мача с "Ботев" (Пловдив) (1:2) в първия кръг. Холандецът и Даниел Димов стартираха в Гоце Делчев от първата минута, а извън стартовите единадесет останаха Кристовао Рамос и Илиян Йорданов.

В предни позиции Генков и Родригес бяха подпомагани от Владимир Гаджев. Стефан Велев и Кевин Бру бяха в средата на терена, а зад тях - пред четворката бранители - Даниел Димов, който беше изпаднал в немилост и не игра в първите два кръга.

На вратата отново беше Пламен Илиев, въпреки че се очакваше Йоканович да потърси промяна и да заложи на Михаил Иванов. Титулярният през последните два сезона десен бек Дъстли Мулдер пак остана на пейката, а мястото му зае опитният Станислав Ангелов. На левия бек срещу Пирин (ГД) игра Нуно Пинто, а двойката централни защитници бяха Димитър Везалов и Орлин Старокин.

Неврокопчани пък посрещнаха "сините" след поражението с 1:7 от "Ботев" (Пловдив) миналия кръг. Любомир Витанов вместо Георги Петров беше единствената промяна, която Тенчо Тенев предприе за днешния двубой. Именно Витанов вкара от дузпа при равенството 1:1 в домакинството през април на "Левски", което коства поста на Илиан Илиев. Халфът и днес пробва да накаже "сините", но Пламен Илиев не му позволи да го разпечата.

И след като "Левски" доминираше през по-голямата част от мача, избраниците на Йоканович напълно заслужено победиха тези на Тенчо Тенев. По този начин "сините" отмъстиха на неврокопчани за издънката от миналия сезон.

"Левски" започна активно срещата в Гоце Делчев и създаде няколко удобни положения за гол. Още във 2-ата минута Генков центрира в наказателното поле на Пирин, но не успя да намери свой съотборник. Три минути по-късно Любомир Витанов стреля отдалеч, но не затрудни Пламен Илиев, а в 8-ата и Васил Панайотов бе неточен.

Първото по-сериозно положение в мача беше в 10-ата минута, когато Гари Родригес излезе сам срещу Абди Абдиков отляво в пеналта и стреля, но вратарят успя да спаси. В 12-ата Стефан Велев центрира отляво, вратарят на домакините се размина с топката, но за негов късмет Генков не можа да засече топката. В 14-ата Генков излезе сам срещу Абдиков, излъга го, върна към Родригес, който пропусна да се разпише, пращайки топката над вратата.

Превъзходството на "сините" логично доведе до гол. В 35-ата минута гостите вече ликуваха. Гари Родригес бе изведен отляво, финтира бившия играч на "Левски" Атанас Фиданин и центрира към Генков, който беше оставен непокрит пред голлинията и от 1-2 метра засече с глава, наказвайки безпомощния Абди Абдиков - 0:1.

В 41-ата минута за пореден път от началото на сезона пролича, че отбраната на "сините" не е никак добре. Веселин Марчев и Марио Близнаков развинтиха бранителите на "Левски" и само късметът спаси гостите. Марчев напредна отляво, с лекота преодоля Везалов, след което центрира в наказателното поле на Пламен Илиев, където Близнаков овладя топката, финтира Даниел Димов и стреля по земя, но на сантиметри покрай лявата греда.

След почивката, в 51-ата минута Гари Родригес се освободи от Димитър Пиргов на границата на пеналта и стреля, но Абдиков изби в корнер. Три минути по-късно бе отсъдена дузпа за "Левски" за нарушение на вратаря на Пирин срещу много активния Родригес, който нахлу в пеналта и беше повален. Холандецът застана зад бялата точка и прати топката в левия ъгъл - 0:2.

В 57-ата Марчев стреля от пряк свободен удар, при който Пламен Илиев се намеси добре и улови топката. В 63-ата стражът на "Левски" спаси акробатично далечен и силен удар на Витанов, а малко след това Марчев стреля високо над вратата от границата на наказателното поле.

В 66-ата Стефан Велев пропусна да се разпише, като на два пъти не успя да отбележи сам срещу Абдиков, след като стреля в тялото му. Десет минути по-късно Цветан Генков свали с глава към Родригес, който остана сам срещу вратаря, но пропусна, пращайки топката покрай вратата на неврокопчани. В 77-ата след центриране на Велев, Генков остана сам срещу Абдиков, засече с глава, но стражът спаси. Така преднината на "сините" от 2:0 се запази до последния съдийски сигнал и Славиша Йоканович постигна първа победа начело на "Левски".

С актив от 3 точки тимът от "Герена" се измъкна от дъното в "А" група и вече е на 8-ото място. Също по 3 точки имат ЦСКА и Черноморец.

Пирин (Гоце Делчев) пък вече е на последната 14-а позиция с 1 точка и голова разлика 3:11.

Mачът по минути - ТУК!

ПИРИН (ГД) - "ЛЕВСКИ" 0:2
0:1 Цветан Генков (35), 0:2 Гари Родригес (55-дузпа)

2_29.jpg
ПИРИН (ГД): 83.Абди Абдиков, 3.Димитър Пиргов, 26.Николай Николов, 5.Любомир Гуцев, 6.Атанас Фиданин, 8.Петър Лазаров (69-7.Албин Ходза), 10.Веселин Марчев, 14.Любомир Витанов, 18.Румен Лапантов (46-9.Борислав Хазуров), 21.Васил Панайотов (84-19.Мартин Газиев), 77.Марио Близнаков
Резерви: 33.Костадин Янев, 22.Антон Киров, 88.Георги Петров, 7.Албин Ходза, 19.Мартин Газиев, 20.Драги Коцев, 9.Борислав Хазуров
Треньор: Тенчо Тенев

Levski_.jpg
 
"ЛЕВСКИ": 23.Пламен Илиев, 4.Станислав Ангелов, 6.Орлин Старокин (60-2.Дъстли Мулдер), 13.Димитър Везалов, 28.Нуно Пинто, 25.Даниел Димов, 75.Кевин Бру (87-16.Кристовао Рамос), 77.Стефан Велев, 45.Владимир Гаджев (73-10.Антонио Вутов), 11.Гари Родригес, 8.Цветан Генков
Резерви: 89.Михаил Иванов, 2.Дъстли Мулдер, 7.Рамон Лопес, 10.Антонио Вутов, 16.Кристовао Рамос, 22.Илиян Йорданов, 9.Жоао Силва
Треньор: Славиша Йоканович


Гоце Делчев, Градски стадион
Съдия: Иван Кирилов
Жълти картони: Абди Абдиков (Пирин ГД); Димитър Везалов ("Левски")

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ