ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Лудогорец с лекота победи Славия с класическото 3:0 при гостуването на "Овча Купел", където до този момент тимът от Разград нямаше записан успех над "белите". Днес обаче избраниците на Стойчо Стоев стигнаха до трите точки след попадения на Себастиан Ернандес в 10-ата минута, Михаил Александров в 56-ата и Жуниор Кишада в 84-ата.

За гостуването в София Лудогорец беше с голяма част от резервите си с цел запазване на основните футболисти за важния реванш с Партизан. Решителният двубой от третия квалификационен кръг на Шампионска лига е във вторник от 21:45 часа в Белград.

Избраниците на Асен Букарев започнаха по-активно мача, но превъзходството им над разградчани трая едва няколко минути, в които Галин Иванов имаше възможност да застраши вратаря на гостите Иван Чворович, но ударът му мина покрай вратата. Постепенно футболистите на Лудогорец изравниха играта и на свой ред създадоха няколко добри атаки към Георги Петков, който имаше доста работа днес. Още в 10-ата минута на опитния страж му се наложи да вади топката от мрежата си. След центриране от корнер, тя тупна в малкия пеналт, където Борислав Балджийски не успя да попречи на Себастиан Ернандес, който със странична ножица я прати в долния ляв ъгъл на Петков - 0:1.

Въпреки преднината гостите продължиха да атакуват. Домакините от Славия пък действаха предимно на контраатаки, като при една от тях Христо Янев нацели напречната греда зад Чворович, след като Галин Иванов му подаде топката в близост до точката на дузпата. Опитният халф беше оставен непокрит, стреля с левия крак, но вместо да отбележи, разтресе вратата на гостите.

Малко преди това пък Чворович закова топката на голлинията, след като талантливият защитник Стефан Велков засече с глава центриране на Янев и беше близо до отбелязване на гол. Кълбото летеше към долния ляв ъгъл, но сръбският страж на шампионите се намеси решително и запази мрежата си суха. Младият Велков получи шанс за изява в днешния двубой, след като Виктор Генев се контузи още в началните минути.

Второто полувреме започна отлично за избраниците на Стойчо Стоев, които в 56-ата минута успяха да удвоят преднината си. След бърза контраатака по лявото крило Мирослав Иванов подаде към Себастиан Ернандес, който веднага продължи надясно към Михаил Александров. Крилото напредна в наказателното поле на "белите" и стреля силно, наказвайки Георги Петков за 0:2.

Третото попадение в мрежата на Славия падна в края на двубоя, когато срещата се доиграваше, като избраниците на Асен Букарев така и не успяваха да се противопоставят на разградчани и изглежда бяха осъзнали, че губят мача. Това позволи на шампионите да оформят класическия си успех. В 84-ата минута Жуниор Кишада вкара страхотен гол. Бразилският играч на гостите нахлу вляво в наказателното поле на "белите", финтира Живко Желев и с прецизен удар по диагонала матира Георги Петков, реализирайки в далечния горен ъгъл - 0:3.

От този момент до края на двубоя недоволните фенове на Славия не спряха да скандират "Оставка, оставка!" по адрес на треньора Асен Букарев.

За "белите" това е втора загуба след тази с 0:2 от Берое на старта. Най-старият столичен клуб има скромния актив от 1 точка - 0:0 с Черно море в миналия кръг, докато Лудогорец е с 6 точки.

За разградчани днешният успех е първи на "Овча Купел", където в предишните две визити тимът загуби с 2:3, както и завърши наравно - 0:0.

Мачът по минути - ТУК!

СЛАВИЯ - ЛУДОГОРЕЦ 0:3
0:1 Себастиан Ернандес (10), 0:2 Михаил Александров (56), 0:3 Жуниор Кишада (84)

slavia.JPG
СЛАВИЯ: 1.Георги Петков (к), 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 22.Виктор Генев (14-19.Стефан Велков), 18.Филип Филипов, 8.Чавдар Янков (57-11.Радослав Василев), 5.Тодор Янчев (72-92.Фернандо Да Силва), 33.Галин Иванов, 6.Борислав Балджийски, 7.Христо Янев, 99.Диего Невеш
Резерви: 12.Емил Петров, 21.Георги Пашов, 19.Стефан Велков, 23.Олег Шалаев, 14.Янко Сандански, 92.Фернандо Да Силва, 11.Радослав Василев
Треньор: Асен Букарев


ЛУДОГОРЕЦ: 91.Иван Чворович, 20.Шоко, 4.Теро Мантула, 27.Козмин Моци, 77.Витиня, 14.Мичел Бургзорг, 8.Фабио Ешпиньо, 10.Себастиан Ернандес (70-6.Георги Костадинов), 22.Мирослав Иванов (к), 7.Михаил Александров (59-17.Даниел Абало), 11.Жуниро Кишада
Резерви: 21.Владислав Стоянов, 25.Йордан Минев, 80.Жуниор Кайсара, 23.Христо Златински, 6.Георги Костадинов, 17.Даниел Абало, 9.Роман Безяк
Треньор: Стойчо Стоев

София, стадион "Славия"
Съдия: Никола Попов
Жълти картони: Галин Иванов, Борислав Балджийски, Живко Желев (Славия); Себастиан Ернандес, Козмин Моци (Лудогорец)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ