ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое напусна достойно евротурнирите, завършвайки 2:2 в гостуването на Апоел (Тел Авив). Избраниците на Петър Хубчев играха много силно на реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа, където се надяваха на чудо, за да елиминират израелците, които бяха спечелили първия мач под Аязмото с категоричното 4:1. Така с общ резултат 6:3 Апоел се класира напред.

На реванша тази вече беройци на два пъти изоставаха в резултата, след като Омар Дамари даваше преднина на домакините. В 45-ата обаче Пламен Крумов изравни, разписвайки се с перфектно изпълнение на пряк свободен удар, а в 71-ата и Давид Каядо наказа Даниел Амос. Избраниците на Хубче дори можеха да победят днес, но няколкото фрапантни пропуска и веднъж гредата ги лишиха от успеха на стадион "Блумфилд".

За гостуването в Израел героят от САЩ`94 заложи на познатия състав, с който отборът игра през трите си официални мача от началото на сезона. Единствената промяна, която наставникът направи беше в центъра на защитата. Този път там си партнираха Иво Иванов и Борислав Стойчев, докато Владимир Зафиров получи почивка.

Тимът от Стара Загора стартира много активно на реванша в Тел Авив. Бързите пробиви на Пламен Крумов и Давид Каядо доведоха до няколко опасни центрирания в наказателното поле на Апоел, но гостите нямаха шанс в завършващия удар. В 5-ата минута Давид Каядо пробва да подаде на Венцислав Христов, който обаче се размина с топката, Здравко Илиев стига до нея, но защитник успя да се намеси в последния момент и да изчисти в тъч.

В 8-ата Итай Шехтер обстрелва Иван Караджов, но за късмет на беройци топката облиза сглобката над вратата. Малко след това отново Шехтер затрудни българската отбрана, като Борислав Стойчев успя да се намеси и предотврати опасността. В 17-ата Венци Христов отправи неточен удар, а в 21-ата израелците получиха правото да изпълнят дузпа. Здравко Илиев фаулира Шехтер, а от бялата точка Омар Дамари наказа Караджов за 1:0. Именно той вкара 2 от головете в първия мач в Стара Загора.

Полученото попадение не стъписа избраниците на Хубчев, които продължиха успешно да се противопоставят на съперника. Беройци упорито преследваха изравнителното попадение и то логично не закъсня. Малко преди почивката много активният и днес Пламен Крумов се разписа директно от пряк свободен удар. Халфът беше фаулиран на два-три метра от ъгъла на наказателното поле, вдясно по атаката на гостите. Именно той изпълни, като реши да стреля директно в близкия ъгъл, майсторски прехвърли стената и прати топката в мрежата на Апоел за 1:1.

През втората част нещата не се промениха и четвъртият в Израел така и не успяваше да наложи превъзходство. В 56-ата минута късметът спаси домакините и не позволи на Берое да стигне до пълния обрат. Венцислав Христов бе изпуснат от играч в червено и засече с глава след центриране от корнер, но топката срещна напречната греда. 

И както почти винаги се случва - когато не вкараш, ти вкарват. В 61-ата минута израелците ликуваха. Орел Дгани центрира отдясно, Дамари засече с глава, топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на Иван Караджов за 2:1.

В 67-ата минута Дамари, който вкара общо 4 гола в двата мача срещу Берое, напусна терена, отстъпвайки мястото си на Рамзи Сафури.

Хубчев пък потърси промяна, залагайки на младоците Мартин Райнов и Иван Горанов.

В 71-ата минута Давид Каядо направи 2:2. Игор Джоман пуска за съотборника си на метър от ъгъла на наказателното поле, като португалецът стреля без подготовка и реализира в горния десен ъгъл на Амос.

Малко след това българите пропуснаха да стигнат до трети гол, като Иво Иванов би встрани от целта, вместо да отбележи в опразнената врата след меле в наказателното поле на Апоел. До края и пред появилия се на смяна Дончо Атанасов се откри перфектна възможност, но той не успя да накаже Амос в ситуация, в която се озова сам срещу стража на израелците. Въпреки отпадането беройци трябва да бъдат с високо вдигнати глави, тъй като напуснаха евротурнирите този сезон с достойно представяне в Тел Авив.

Мачът по минути - ТУК!

АПОЕЛ (Тел Авив) - БЕРОЕ 2:2

(в първия мач 4:1)
1:0 Омар Дамари (22-дузпа), 1:1 Пламен Крумов (45), 2:1 Oмар Дамари (61), 2:2 Давид Каядо (71)

beore.jpg
АПОЕЛ (Тел Авив): 13.Даниел Амос, 4.Юрген Колин, 12.Орел Дгани, 23.Харуш Шимон, 33.Бранко Илич, 7.Роей Гордана, 8.Израел Загури (76-14.Жил Вермут), 10.Лукас Саша (81-18.Шай Абутбул), 28.Браян Герзицич, 9.Итай Шехтер (к), 16.Омар Дамари (67-21.Рамзи Сафури)
Резерви: 1.Борис Клейман, 20.Игал Антеби, 44.Зеев Хаимович, 14.Жил Вермут, 15.Салим Тоама, 18.Шай Абутбул, 21.Рамзи Сафури
Треньор: Ран Бен Шимон


apoel.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва (68-19.Мартин Райнов), 27.Игор Джоман, 2.Здравко Илиев, 7.Георги Андонов (к), 88.Давид Каядо (78-92.Иван Горанов), 10.Венцислав Христов (87-11.Дончо Атанасов)
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 3.Владимир Зафиров, 15.Георги Динков, 11.Дончо Атанасов, 18.Атанас Зехиров, 19.Мартин Райнов, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев


Тел Авив, стадион „Блумфилд“
Съдия: Карлош Шистра (Португалия)
Жълти картони: Израел Загури (Апоел); Здравко Илиев, Борислав Стойчев (Берое)

Головете на Берое: