АПОЕЛ (Тел Авив) - БЕРОЕ 2:2
(в първия мач 4:1)
1:0 Омар Дамари (22-дузпа), 1:1 Пламен Крумов (45), 2:1 Oмар Дамари (61), 2:2 Давид Каядо (71)


Реваншът по минути
1 - svirkata.jpg Начало на двубоя в Тел Авив.
2 - Пламен Крумов центрира от фаул, топката първоначално е избита от израелците, след което Крумов я овладя и изведе Венцислав Христов, който пробва да подаде на Георги Андонов, но я изпрати над вратата в аут.
4 - Остро центриране на Давид Каядо, стражът на Апоел Даниел Амос лови.
5 - Каядо пробва центриране за Венци Христов, той се разминава с топката, Здравко Илиев стига до нея, но защитник успява да изчисти в тъч.
8 - Итай Шехтер стреля от границата на наказателното поле, топката облизва сглобката над вратата на Иван Караджов.
12 - Шехтер напредва по десния фланг, Борислав Стойчев обаче го настига и успява с чист шпагат да изчисти в тъч. След изпълнението Израел Загури извежда Итай Шехтер зад защитата на Берое, но е маркирана засада.
17 - Георги Андонов напредва по дясното крило и центрира в наказателното поле за Венцислав Христов, но е неточен.
18 - Давид Каядо напредва от ляво, подава успоредно на голлинията на другия фланг към Иво Иванов, който центрира, вратарят обаче излиза напред и боксира.
21 - ДУЗПА за Апоел! Здравко Илиев фаулира Итай Шехтер в наказателното поле и съдията посочи бялата точка.
21 -  jalt.jpg Жълт картон за Здравко Илиев.
23 - topka.jpg ГОЛ! 1:0 за Апоел! Омар Дамари бележи от бялата точка, пращайки топката в долния ляв ъгъл на вратата, пазена от Караджов, който скочи в противоположния.
28 - Орел Дгани се озова на добра позиция в наказателното поле на Берое и стреля, но за късмет на Караджов и съотборниците му топката преминава покрай вратата.
32 - Итай Шехтер претендира за нова дузпа за съприкосновение с Иво Иванов, реферът не отсъжда таката и позволява на беройци да организират бърза контраатака. Каядо напредва от ляво, връща назад за Здравко Илиев, който напредва няколко метра и стреля от 30-ина метра, но праща топката над вратата.
37 - Давид Каядо подава към Венци Христов в наказателното поле на домакините, но там бившият играч на ЦСКА Лукас Саша го изпреварва и чисти в корнер. След изпълнението му не се случва нищо интересно.
45 - topka.jpg ГОЛ! Берое изравнява - 1:1! Страхотно попадение на Пламен Крумов, който се разписва директно от пряк свободен удар! Халфът на старозагорци беше фаулиран на два-три метра от ъгъла на наказателното поле, вдясно по атаката на гостите. Именно той изпълни, като реши да стреля директно в близкия ъгъл, майсторски прехвърли стената и прати топката в мрежата на Апоел.
45+1 - Край на първото полувреме.

46 - svirkata.jpg Начало на второто полувреме.
49 - Лукас Саша стреля от дъгата пред наказателното поле фронтално на вратата, но топката минава встрани от целта.
53 - Борислав Стойчев се удря лошо в Израел Загури при опита си да му отнеме топката и се наложи да му се окаже медицинска помощ. Той все пак се изправя и ще продължи участие в мача.
56 - ГРЕДА! При изпълнение на ъгловия удар Венци Христов бе изпуснат от играч на домакините и засече с глава, но топката срещна напречната греда.
61 - topka.jpg ГОЛ! 2:1 за Апоел! Орел Дгани центрира отдясно, Дамари засече с глава, топката се отби в напречната греда и влетя в мрежата на Иван Караджов.
64 - jalt.jpg Жълт картон за Израел Загури.
67 - smqna.jpg Рамзи Сафури влиза в игра за Апоел, реализиралият по 2 гола в двата мача Омар Дамари напуска терена.
68 - smqna.jpg Петър Хубчев също извършва първа смяна. Елиаш Да Силва отстъпва мястото си на Мартин Райнов.
71 - topka.jpg ГОЛ! Берое отново изравнява - 2:2! Давид Каядо наказва израелците! Игор Джоман пуска за съотборника си на метър от ъгъла на наказателното поле, като португалецът стреля без подготовка и реализира в горния десен ъгъл на Амос.
72 - Игор Джоман стреля от дъгата пред наказателното поле, Амос обаче е на мястото си и лови.
76 - smqna.jpg Жил Вермут влиза в игра на мястото на Израел Загури.
77 - Берое пропуска отлична възможност! Крумов центрира в наказателното поле, Джоман нанася удар, Амос избива, но в краката на Иво Иванов, който вместо да отбележи в опразнената врата, стреля на сантиметри покрай дясната греда.
78 - smqna.jpg Иван Горанов заменя Давид Каядо.
79 - Мартин Райнов извежда Венцислав Христов пред наказателното поле, където нападателят е фаулиран, но съдията не отсъжда нарушение.
81 - smqna.jpg Последна смяна за домакините. Лукас Саша отстъпва мястото си на Шай Абутбул.
84 - jalt.jpg Жълт картон за Борислав Стойчев за оспорване на съдийско решение.
87 - smqna.jpg Венцислав Христов е заменен от Дончо Атанасов.
90 - Добавеното време е 3 минути.
89 - Караджов хвърля напред за Дончо Атанасов, който навлиза на скорост в наказателното поле на Апоел, озова се сам срещу Амос, но стреля покрай целта.
90+3 - Пламен Крумов центрира от фаул, Джоман се размина с топката на първа греда.
90+3 - Край на мача. Апоел и Берое завършиха 2:2 на реванша и с общ резултат 6:3 от двата мача израелците продължават напред.

beore.jpg
АПОЕЛ (Тел Авив): 13.Даниел Амос, 4.Юрген Колин, 12.Орел Дгани, 23.Харуш Шимон, 33.Бранко Илич, 7.Роей Гордана, 8.Израел Загури (76-14.Жил Вермут), 10.Лукас Саша (81-18.Шай Абутбул), 28.Браян Герзицич, 9.Итай Шехтер (к), 16.Омар Дамари (67-21.Рамзи Сафури)
Резерви: 1.Борис Клейман, 20.Игал Антеби, 44.Зеев Хаимович, 14.Жил Вермут, 15.Салим Тоама, 18.Шай Абутбул, 21.Рамзи Сафури
Треньор: Ран Бен Шимон


apoel.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 5.Борислав Стойчев, 6.Иво Иванов, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва (68-19.Мартин Райнов), 27.Игор Джоман, 2.Здравко Илиев, 7.Георги Андонов (к), 88.Давид Каядо (78-92.Иван Горанов), 10.Венцислав Христов (87-11.Дончо Атанасов)
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 3.Владимир Зафиров, 15.Георги Динков, 11.Дончо Атанасов, 18.Атанас Зехиров, 19.Мартин Райнов, 92.Иван Горанов
Треньор: Петър Хубчев


Тел Авив, стадион „Блумфилд“
Съдия: Карлош Шистра (Португалия)
Жълти картони: Израел Загури (Апоел); Здравко Илиев, Борислав Стойчев (Берое)