ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Берое постигна победа с 2:0 над Славия при гостуването на "Овча Купел" в последния мач от 1-ия кръг на "А" група. По този начин бившият наставник на "белите" Петър Хубчев направи кошмарен треньорския дебют на Асен Букарев, който след края на миналия сезон замени Велислав Вуцов начело на най-стария столичен клуб.

Победата на старозагорци дойде след попадения на Давид Каядо и Венцислав Христов през второто полувреме. С нея избраниците на Хубчев си върнаха самочувствието след загубата с 1:4 от Апоел (Тел Авив) в Лига Европа. Както е известно, реваншът в Израел е този четвъртък, но ще бъде същинско чудо, ако Берое успее да елиминира класния си съперник.

В гостуването на "Овча Купел" гостите от Стара Загора играха далеч по-организирано от "белите", които често грешаха и дори трябва да бъдат доволни, че не загубиха с по-голяма разлика. За цял мач избраниците на Букарев създадоха едва две-три положения пред вратата на Иван Караджов, който през по-голямата част от двубоя скучаеше под рамката. През първите 45 минути Галин Иванов и Тодор Янчев пробваха мерника си. Те обаче стреляха неточно, като с това се изчерпаха положенията пред Караджов.

В същото време пък старозагорци доминираха през цялото време. Избраниците на Хубчев надиграха Славия и още преди почивката можеха да решат всичко. Първото положение те създадоха в 11-ата минута, когато капитанът Георги Андонов стреля право в Георги Петков след центриране от фаул. Няколко минути след това гостите пропуснаха две отлични възможности. Първо в 14-ата минута Венцислав Христов не успя да вкара от около 15-16 метра, а секунди след това и Давид Каядо беше спрян от вратаря на "белите".

В 39-ата Виктор Генев позволи на Давид Каядо да излезе сам срещу Петков, португалецът си поведе топката, но бранителят на домакините все пак го догони, направи чист шпагат и успя да избие в корнер. Секунди по-късно Берое стигна до гол, който обаче беше отменен заради нарушение в атака на Елиаш Да Силва срещу национала Радослав Димитров. В 43-ата минута шанс се откри пред Здравко Илиев, който излезе сам срещу Петков под ъгъл, елиминира го, но не успя да стреля или да подаде на свободен съотборник.

На полувремето Букарев замени нападателя си Радослав Василев с едно от новите попълнения - бразилецът Диего Невеш, но това не даде резултат. Тъмнокожият играч почти не игра с топката, а и бранителите на Берое не му позволяваха да го прави, тъй като действаха на висота. За днешния мач Хубчев не разчита на твърдия титуляр в центъра на защитата - Борислав Стойчев, който изтърпяваше наказание, като пусна в стартовите единадесет Иво Иванов.

Берое диктуваше темпото още от началото на втората част и попадението във вратата на Славия не закъсня. В 50-ата минута Давид Каядо даде преднината на гостите. Венцислав Христов пусна извеждащо подаване към Георги Андонов в дясната зона на наказателното поле на "белите", от там капитанът на Берое пусна успоредно на голлинията за Каядо и португалецът засече отблизо, реализирайки в мрежата на Петков - 0:1.

В 67-ата минута и Венцислав Христов попадна в прегръдките на съотборниците си. Филип Филипов опита да върне топката към Георги Петков, голмайсторът изскочи зад отбраната, пое кълбото, опитният страж на Славия не успя да му попречи и за Христов не беше проблем да реализира в опразнената врата - 0:2.

До края срещата се доиграваше, като не беше създадена голова опасност пред нито една от двете врати. Така Берое заслужено взе трите точки от "Овча Купел" и стартира отлично новото първенство. Само след 4 дни заралии гостуват в Израел за реванша с Апоел (Тел Авив), а в понеделник отново се изправят срещу софийски отбор - домакинството на ЦСКА от 2-ия кръг на "А" група. Славия пък ще гостува на Черно море.

Мачът по минути - ТУК!

СЛАВИЯ - БЕРОЕ 0:2
0:1 Давид Каядо (50), 0:2 Венцислав Христов (67)

logo_Slavia.jpg
СЛАВИЯ: 1.Георги Петков, 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 22.Виктор Генев, 18.Филип Филипов, 8.Чавдар Янков (66-6.Борислав Балджийски), 5.Тодор Янчев, 33.Галин Иванов, 77.Александър Александров (53-91.Фернандо Да Силва), 7.Христо Янев, 11.Радослав Василев (46-99.Диего Невеш)
Резерви: 12.Емил Петров, 21.Георги Пашов, 19.Стефан Велков, 6.Борислав Балджийски, 9.Атанас Курдов, 91.Фернандо да Силва, 99.Диего Невеш
Треньор: Асен Букарев


apoel.jpg
БЕРОЕ: 12.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 6.Иво Иванов, 3.Владимир Зафиров, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва (90-19.Мартин Райнов), 27.Игор Джоман, 2.Здравко Илиев, 7.Георги Андонов, 88.Давид Каядо (87-11.Дончо Атанасов), 10.Венцислав Христов (79-73.Амир Саюд)
Резерви: 22.Благой Макенджиев, 15.Георги Динков, 19.Мартин Райнов, 77.Педро Еуженио, 73.Амир Саюд, 92.Иван Горанов, 11.Дончо Атанасов
Треньор: Петър Хубчев


София, стадион "Славия"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Галин Иванов, Живко Желев, Филип Филипов, Фернандо Да Силва (Славия)

ВСИЧКО ЗА ЛЕТНИТЕ ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКАТА НА ОТБОРИТЕ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ