Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

ЦСКА излиза срещу Берое в Стара Загора, а евентуална грешка на тима може сериозно да усложни класирането му в евротурнирите. Сякаш, за да се нажежи допълнително напрежението, треньорът на “червените” Милен Радуканов има множество проблеми с контузени играчи и ще трябва да се оправя с “детската градина”.

Заралии пък ще бъдат окрилени след като тима спечели купата в истински трилър срещу “Левски”, а ще се ползват и с подкрепата на рекорден за сезона брой публика. Очаква се на стадиона да има поне 11 000 зрители.

За да си осигурят повече запалянковци, старозагорци пуснаха ученически и пенсионерски билети на цена от 10 стотинки. Спечелената купа на България пък ще бъде изложена на пистата, за да могат феновете още веднъж да й се насладят.

Уникалната еуфория задължава тима на Петър Хубчев да скочи на кръв на “червените” и да даде нов повод за празник в Стара Загора.

"Червените" от своя страна се очаква да бъдат подкрепени от около 500 фенове, които за пореден път ще изразят мнението си за начина, по който се управлява клубът.



ber.jpg
Берое - ЦСКАCSKA_Sofia_logo.svg.png

Днес от 15:45
Стара Загора, ст. "Берое"
Съдия:
Радан Мирянов
Пряко по БНТ1

 
Вероятни състави:

Берое:
Караджов, Еуженио, Стойчев, Иванов, Пенев, Райнов, Лоузейро, Каядо, Елиаш, Атанасов, Андонов
Резерви: Скорчев, Илиев, Крумов, Зафиров, Мартинс, Ситое, Джоман
Контузен: Дишлиев, Христов
Наказан: Саюд
Треньор: Петър Хубчев

ЦСКА: Черни, Бандаловски, Василев, Крачунов, Стоянов, Саша, Чочев, Анисе, Сержиньо, Делев, Платини
Резерви: Стойчев, В. Попов, Чорбаджийски, Христов, Нюаджи, Варела, Йовчев
Контузен: Грънчов, Венков, Ап. Попов, Марсиньо, Карачанаков, Присо, Камбуров
Наказани: няма
Треньор: Милен Радуканов

Мачът през есента: ЦСКА - Берое 2:0

Любопитни факти:
* През пролетта Берое загуби само един шампионатен мач - 0:2 от "Левски" на "Герена", докато през есента натрупа 9 поражение. Тимът събра 25 точки през втория дял срещу 28 за "червените".
* Иван Караджов стана вторият български футболист играл на три поредни финала за купата на България с три различни отбора - ЦСКА, Локо (Пд) и Берое. Преди него това направи Наско Сираков (с "Левски" 1994, с "Ботев" (Пд) 1995 и със Славия 1996).
* Берое е на шесто място в класирането за най-добър гостуващ отбор, но е едва десети в подреждането за домакинските срещи.
* ЦСКА за последно загуби точка в гостуване в провинцията в 12-ия кръг на шампионата. Тогава тимът завърши 0:0 с Черно море. След това ЦСКА има 5 поредни победи като гост с голова разлика 18:4
* Точаш Черни успя да запази вратата си суха само веднъж в последните пет мача на "червените" - срещу "Ботев" (Пд) при победата с 1:0 на "Армията".
* Бранителите на "червените" си отбелязаха автоголове в последните 2 мача, а в миналия кръг Венцислав Василев вкара първия си гол за ЦСКА