Играй БЛИЦ ГЕЙМ - ТУК!

Байерн и Борусия (Дортмунд) ще играят на финала в Шампионската лига. Баварците буквално се подиграха с Барселона - 3:0 в полуфиналния мач -реванш и след фамозното 4:0 у дома преди седмица в първата среща отиват на "Уембли". Спорът за купата в най-комерсиалния клубен турнир е на 25 май. Вчера Борусия елиминира Реал (Мадрид) след 0:2 в реванша и 4:1 в Дортмунд.
Това ще е трети финал за Байерн в последните 4 години. През 2010 г. те загубиха от Интер с 0:2, а преди година насред "Алианц арена" отстъпиха на Челси след дузпи.

Старши треньорът на домакините Тито Виланова изненада целия свят с решението си относно стартовия състав. Звездата на каталунците и световния футбол Лионел Меси сензационно не намери място сред титулярите. Аржентинецът е с болки в бедрото и поради тази причина бе оставен на пейката.

Отсъствието на аржентинеца се оказа фатално за отбора му. В 12-ата минута гостите можеха да открият още при първата си атака. Ариен Робен получи удобен пас по дясното крило, излезе на стрелкова позиция, но Жерар Пике се хвърли в краката му и с шпагат изби топката. Малко по-късно баварците имаха претенции за дузпа след падане на Филип Лам в наказателното поле след интервенция на Пике, но съдията Дамир Скомина от Словения не ги уважи. В 27-ата минута Шави пропиля най-чистото положение за каталунците. Дани Алвес центрира отдясно, което създаде суматоха пред Мануел Нойер. Шави посрещна отскочилата топка и стреля високо над вратата в аут. Домакините се опитаха да натиснат съперника, но срещнаха добре организирана съпротива и рядко излизаха в позиции за стрелба към Нойер.

Баварците нанесоха своя удар малко след почивката. В 49-ата минута Ариен Робен получи пас зад защитата на Барселона, финтира неориентирания Алба, и с прецизен фалцов удар препарира безпомощния Виктор Валдес - 0:1. Домакините трудно излязоха от шока. Те трудно организираха комбинации в половината на съперника. Всичко за Барса свърши в 73-ата минута. Тогава бърза контраатака свари за пореден път неподготвена отбраната в "синьо-червено", неуморимият Франк Рибери проби отляво и центрира остро в пеналта.

Обърканият Пике се опита да изчисти, но вместо това с неспасяем шут опъна мрежата на своята врата - 0:2. Оттук до края на двубоя гостите правеха каквото си поискат на смълчания "Камп Ноу". Машината, наречена Байерн, продължи да работи безотказно. В 76-ата минута отново Робен и отново отляво отне топката от разсеяния Сонг, и центрира, а Томас Мюлер надскочи всички и с глава направи мизерията на Барса пълна - 0:3. Това означаваше нечуван погром за считания за отбор №1 в света и феноменален успех за тима на Юп Хайнкес. На 25 май на "Уембли" за първи път в историята ще гледаме германски финал в Шампионска лига – Борусия (Дортмунд) срещу Байерн (Мюнхен).



барселона_1.jpgБарселонаБайернбайерн_1.jpg 0:3
0:1 Ариен Робен (49), 0:2 Жерар Пике (73-автогол), 0:3 Томас Мюлер (76)
(в първия мач 0:4)
 


 Барселона: 1.Валдес, 2.Алвес, 3.Пике, 15.Бартра (86-Монтоя), 21.Адриано, 4.Фабрегас, 6.Шави (55-Алексис Санчес), 8.Иниеста (66-Тиаго Алкантара), 25.Сонг, 7.Вия, 17.Педро
 
Байерн: 1.Нойер, 5.Ван Буйтен, 17.Боатенг, 21.Лам (77-Рафиня), 7.Рибери, 8.Хави Мартинес (74-Тимошчук), 10.Робен, 25.Мюлер, 27.Алаба, 31.Швайнщайгер (67-Луис Густаво), 9.Mанджукич

 
Барселона, “Камп Ноу”
Съдия: Дамир Скомина (Словения)
Жълти картони: Дани Алвес, Пике (Барселона); Робен (Байерн)






ВСИЧКО ЗА СЕЗОН 2012/13 НА ШАМПИОНСКАТА ЛИГАТУК
ВСИЧКО ЗА ЕЛИМИНАЦИОННАТА ФАЗА НА ТУРНИРА - ТУК