Славия и Берое не успяха да си вкарат, завършвайки 0:0 в първия 1/2-финал за Купата на България. Сблъсъкът се игра при отлична атмосфера на "Овча купел" и въпреки многото ситуации и пред двете врати, попадение така и не падна. При това положение крайният победител остава да се определи на реванша под Аязмото на 25 април (четвъртък) от 17:30 часа.

И в днешната среща обаче стана така, че след края й да се коментира съдийството, а не толкова футболните неща, случили се на терена. В 89-ата минута "белите" претендираха за дузпа, след като Галин Иванов падна в наказателното поле на гостите между трима играчи на Берое, но Цветан Кръстев, известен с прякора Манекена, остана безмълвен, с което вбеси славистите.

Вили Вуцов и момчетата му само могат да съжаляват, че не взеха аванс от Берое, който се отбраняваше отлично, но на няколко пъти се пропука, но "белите" не съумяха да отбележат. Веднъж и гредата спаси Иван Караджов. Не само юношата на ЦСКА имаше работа. И пред Георги Петков беше напечено, а най-фрапантните пропуски за Берое направи Венцислав Христов. В 75-ата минута много активният нападател на гостите се озова очи в очи срещу Петков, но не можа да го преодолее.

Избраниците на Петър Хубчев започнаха по-добре срещата и още в 6-ата минута можеха да открият резултата. Пламен Крумов центрира към непокрития Алберто Лоузейро, който от 5 метра засече с глава, но топката тупна пред голлинията и прехвърли вратата на домакините. "Белите" отговориха със сериозен пропуск в 23-ата минута. Тогава Иван Караджов не се намеси добре при центриране от фаул, изби топката в краката на Радослав Василев, който стреля незабавно, но не уцели празната врата, като кълбото профуча над напречната греда.

В 29-ата Антонио Ливраменто можеше да накаже бившия си тим. Португалският халф на Славия отправи страховит удар от 20-ина метра, но за късмет на беройци топката се отби в дясната греда. В 37-ата отново Ливраменто обстрелва Караджов, но резултатът остана непроменен.

В 42-ата Радослав Василев пропусна да реализира с глава, а малко преди почивката и Елио Мартинс от Берое обстрелва Георги Петков, но неуспешно.

През втората част головите положения пред двамата вратари бяха доста повече. Първото дойде само пет минути след подновяването на играта. След добра контраатака за гостите, Венцислав Христов бе изведен отдясно, напредна в наказателното поле и стреля по диагонал, но покрай гредата.

В 66-ата Христов се възползва от неразчетените действия на бранителите в бяло, остана непокрит в наказателното поле, но стреля в аут, вместо да прониже Георги Петков.

В 75-ата отново нападателят на Берое пропусна. Това беше и най-сериозната възможност на гостите за гол. Христов беше в очевидна засада, но при подаването футболист на "белите" игра с топката. Първоначално страничният рефер вдигна флага си за засада, но веднага го свали. Христов се озова очи в очи срещу Георги Петков, но не успя да го преодолее. Опитният страж се хвърли в краката му, улови топката, след което се скара на отбраната си, която изпусна съперника и му позволи да се озове на стрелкова позиция.

Малко след това младият нападател на Славия Радослав Василев преодоля Владимир Зафиров в наказателното поле на Берое, стреля, но топката срещна външната страна на мрежата на вратата на Караджов.

В 89-ата минута дойде най-спорната ситуация в мача. Галин Иванов падна в наказателното поле на Берое между трима играчи на гостите, но съдията Цветан Кръстев остана безмълвен и не уважи претенциите на "белите" за дузпа. Реферът с прякор Манекена също така не даде жълт картон за симулацията на футболиста на Славия.

Нулевото равенство остана непроменено и крайният победител ще се определя в Стара Загора следващия четвъртък. Както е известно, другият 1/2-финал за Купата е между "Левски" и Локомотив (София), като вчера "сините" биха с 3:1 в първия мач.

Мачът по минути - ТУК

СЛАВИЯ - БЕРОЕ 0:0
 
logo_Slavia.jpg

СЛАВИЯ: 1.Георги Петков, 20.Радослав Димитров, 3.Живко Желев, 6.Даниел Златков, 17.Димо Атанасов, 5.Тодор Янчев, 10.Павле Попара (66-8.Янко Сандански), 33.Галин Иванов, 35.Антонио Ливраменто, 77.Здравко Лазаров (66-14.Янко Сандански), 11.Радослав Василев (80-88.Петър Димитров)
Резерви: 12.Ивайло Иванов, 14.Янко Сандански, 8.Чавдар Янков, 88.Петър Димитров, 7.Дайсуке Мацуй, 18.Филип Филипов, 19.Мирослав Антонов
Треньор: Велислав Вуцов


___________.jpg
БЕРОЕ: 73.Иван Караджов, 17.Пламен Крумов, 3.Владимир Зафиров, 5.Борислав Стойчев, 28.Веселин Пенев, 21.Елиаш Да Силва, 8.Алберто Лоузейро, 88.Давид Каядо, 7.Георги Андонов (87-70.Джери Ситое), 29.Елио Мартинс (64-11.Дончо Атанасов), 10.Венцислав Христов (84-27.Игор Джоман)
Резерви: 1.Теодор Скорчев, 2.Здравко Илиев, 6.Иво Иванов, 27.Игор Джоман, 71.Амир Саюд, 11.Дончо Атанасов, 70.Джери Ситое
Треньор: Петър Хубчев


София, стадион "Славия"
Съдия: Цветан Кръстев
Жълти картони: Антонио Ливраменто, Павле Попара, Тодор Янчев, Димо Атанасов, Живко Желев (Славия); Елио Мартинс, Елиаш Да Силва, Иван Караджов (Берое)

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ