Фенербахче за първи път в историята си ще играе на полуфинал в Европа, след като направи 1:1 като гост на Лацио в 1/4-финален реванш. Турският тим спечели първия мач преди седмица с 2:0.
 
Сенад Лулич даде аванс на домакините в 60-ата минута, когато се разписа с глава, но 13 минути по-късно Джанер Еркин изравни и унищожи мечтите на “орлите” за прогрес в турнира, тъй като италианският тим трябваше да вкара три гола до края на мача.
 
 
Лацио започна с атаките от началото на мача и Ернанес стреля опасно от фаул, но ударът му беше спасен от Волкан Демирел. Антонио Кандрева би от воле над вратата. До края на първото полувреме Волкан отрази удари на Едерсон, Ернанес и Либор Козак.
 
Натискът на домакините се усили след почивката и Козак с глава би над вратата след центриране на Кандрева. След това вратарят на Фенербахче отрази удар на Щефан Раду, но не успя да стори нищо при попадението на Лулич с глава след центриране на Кандрева отдясно.
 
Оказвайки се изоставащ в резултата Фенербахче започна да атакува и успя да стигне до изравнително попадение. Джанер Еркин се озова на чиста позиция и стреля точно до близката греда на вратата на Федерико Маркети. Попадението беше достатъчно за първото класиране на “канарчетата” на полуфинал в Лига Европа.
 
 
1_8.jpgЛацио – Фенербахче 1:11fen.jpg
 1:0 Ненад Лулич (60), 1:1 Джанер Еркин (73)
(в първия мач 0:2)

 
Лацио: Маркети, Сиани, Лулич, Биава (56-Клозе), Раду, Едерсон (73-Флокари), Ернанес, Ледесма, Цана, Кандрева, Козак (77-Роци)
 
Фенербахче: Волкан, Егемен Коркмаз, Йобо, Циглер, Гьокхан Гьонул, Мейрелеш, Кристиан (73-Салих Учан), Селчук Шахин, Джанер Еркин (87-Красич), Каут, Уебо (80-Мехмет Топуз)
 
Рим, “Олимпико” - без зрители заради наказание
Съдия: Павел Краловец (Чехия)
Жълти картони: Козак, Лулич, Клозе (Лацио); Циглер, Кристиан, Джанер Еркин  (Фенербахче)