Португалия показа, че може да побеждава и без голямата си звезда Кристиано Роналдо. Селекцията на Пауло Бенто надделя с 2:0 при гостуването на Азербайджан в мач от Група "F" на световните квалификации за Мондиала в Бразилия през 2014 година. Срещата се игра пред 30 000 зрители на стадион "Тофик Бахрамов" в Баку, а попаденията за гостите реализираха Бруно Алвеш в 63-ата минута и Уго Алмейда в 79-ата.

Почти цялото второ полувреме азерите играха с човек по-малко, след като нападателят Рауф Алиев беше изгонен за втори жълт картон. В този момент резултатът беше 0:0, но оставането с 10 човека пречупи домакините и португалците започнаха да редят атака след атака пред Камран Агаев.

За днешния мач Португалия беше без изтърпяващия наказание Кристиано Роналдо, а Дани, Моутиньо и Елдер Пощига играха в атака.

С успеха сънародниците на звездата от Реал (Мадрид) прекъснаха лошата си серия от 5 поредни мача без победа. С прибавените 3 точки Португалия се изкачи на 2-ото място в Група "F" с 11 в актива си от 6 изиграни двубоя. Лидерът Русия е с 12 от 4 мача, а третият Израел има 8 точки от 5 срещи. Азербайджан остава на 5-ата позиция с 3 точки.

Азербайджан - Португалия 0:2
0:1 Бруно Алвеш (64), 0:2 Уго Алмейда (79)