Христо Стоичков може да замени Литекс с елитен китайски отбор. Както БЛИЦ първи писа преди седмица, Камата е на път да напусне “оранжевите” след края на сезона. Сега вече е ясен един от вариантите пред носителя на “Златната топка” през 1994 г.
 
Стоичков е гласен за наставник на състезаващия се в Суперлигата Далиен Аербин. В момента тимът е без треньор и постът временно се заема от президента Ли Минг. Останалите специалисти, от които ще бъде избран треньор на Далиен Аербин, също са европейци.
 
Ако приеме работата в китайския тим, Стоичков ще бъде вторият българин начело на отбора след Александър Станков, който изведе клуба от трета дивизия до Суперлигата. След това бившият селекционер на младежкия национален отбор беше заменен от сърбина Александър Станоевич, който обаче в края на 2012 г. беше примамен от пекинския Гуоан.
 
Капитан на Далиен Аербин е бившият играч на Барселона Сейду Кейта. Сред по-известните имена в настоящия състав са ексбразилският национал Фабио Рочембак, известен в Европа с представянето си в Мидълзбро и Спортинг (Лисабон), и френският нападател Гийом Оару, привлечен през тази зима от ПСЖ. В тима е нигерийският голаджия Питър Утака, който през миналия сезон вкара 20 гола и помогна за петото място в класирането.