Класирането на Ливърпул за 1/16-финалите на Лига Европа продължава да бъде под въпрос, след като “червените” направиха домакинско 2:2 с Йънг Бойс в мач от Група “А” на турнира.
 
След загубата на Удинезе от Анжи (0:2) в другия мач от групата, който се игра няколко часа по-рано, мърсисайдци знаеха, че победа над швейцарците ще ги класира за следващата фаза. Гол на Зверотич обаче попречи на тима на Брендан Роджърс да вземе успеха.
 
Джонджо Шелви даде аванс на домакините в 33-ата минута, когато се разписа с глава след центриране на Джо Коул. В 52-ата минута Раул Бобадия изравни за Йънг Бойс, след като с удар от воле прати топката край Пепе Рейна.
 
В 72-ата минута Джо Коул получи топката от Стивън Джерард в наказателното поле, обърна се и би точно във вратата на Марко Вьолфли. Две минути преди края на мача Елсад Зверотич изравни с удар от дъгата на наказателното поле, при който топката първо се удари в напречната греда и след това тупна зад голлинията.
 
Победа на Ливърпул над Удинезе като гост на 6 декември ще класира мърсисайдци на 1/16-финалите на Лига Европа. Загуба в Удине обаче ще изхвърли “червените” от турнира. Равенство би било достатъчно за тима на Брендан Роджърс, но ще трябва и Анжи да не загуби в Базел.